Τις συνέπειες του νόμου είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ο δήμαρχος του Χάλε στη Γερμανία, καθώς ο ίδιος και συνεργάτες του εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού εκτός σειράς. Συγκεκριμένα, ο Μπερντ Βίγκαντ απειλείται με προσωρινή παύση ή ακόμη και εισαγγελική δίωξη.

Σύμφωνα με την «Mitteldeutsche Zeitung», ο δήμαρχος της πόλης στην περιφέρεια της Έσσης (ανεξάρτητος), κατηγορείται ότι εμβολιάστηκε ήδη τον Ιανουάριο χωρίς αυτό να προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό προτεραιότητας, ο οποίος παρακάμφθηκε και προκειμένου να εμβολιαστούν νωρίτερα άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στελέχη της ομάδας προστασίας από καταστροφές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον εαυτό του ο Βίγκαντ είχε επικαλεστεί τον κίνδυνο κάποιες δόσεις εμβολίων να χάνονταν, καθώς ήταν έτοιμες για χορήγηση, αλλά δεν είχαν προσέλθει στο ραντεβού τους άλλοι πολίτες.

Ωστόσο, η Εισαγγελία της περιοχής έχει -όπως φαίνεται- διαφορετική άποψη και τον Φεβρουάριο διέταξε σχετική έρευνα στα δημοτικά γραφεία, καθώς οι καταγγελίες αφορούσαν τελικά 585 περιπτώσεις παραβίασης της σειράς προτεραιότητας.

Στο μεταξύ η Αριστερά, οι Πράσινοι, οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έχουν ζητήσει την προσωρινή παύση του δημάρχου από τα καθήκοντά του, ενώ υπέρ της πρότασής τους εκτιμάται ότι θα τοποθετηθούν και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU). Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.