Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει ότι θα ανοίξει και νέες εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσει ανήλικους μετανάστες στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ, ανέφερε χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Ανακοινώσαμε το άνοιγμα νέων εγκαταστάσεων, θα ανακοινώσουμε και άλλες εντός των επόμενων ημερών και εβδομάδων, χώρους όπου τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, σε εκπαιδευτικές, ακόμη και σε νομικές υπηρεσίες», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Νωρίτερα, η Ψάκι είπε ότι η Ουάσιγκτον θα ζητήσει από τις αρχές του Μεξικού και της Γουατεμάλας να βοηθήσουν ώστε να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, την ώρα που η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αγωνίζεται να περιορίσει μια ανθρωπιστική κρίση στα σύνορά της.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει στείλει απεσταλμένους στις δύο χώρες για συνομιλίες γύρω από το πώς θα διαχειριστούν την αύξηση του αριθμού των μεταναστών που κατευθύνονται προς τα σύνορα. Όταν ρωτήθηκε αν η αμερικανική αντιπροσωπεία θα ζητήσει τη στήριξη των ντόπιων αξιωματούχων, η Ψάκι απάντησε ότι «χρειάζεται να συνεργαστούμε με αυτές τις χώρες για να αντιμετωπίσουμε τα αίτια στη ρίζα τους» καθώς και «για να μεταφέρουμε με σαφήνεια το μήνυμα ότι δεν είναι τώρα ώρα για να ταξιδέψουν».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.