Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Να πάει ψηλά και μακριά… ο ιός

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα και το πέταγμα του χαρταετού έγιναν πολύ πιο διαφορετικά σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις. Οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις κράτησαν αρκετό κόσμο στην Αθήνα, με τους πολίτες να βρίσκουν μια διέξοδο στη δυστοπική καθημερινότητα μέσα από το πέταγμα του χαρταετού.

Ρώμη, Ιταλία: Γάμος με… το ζόρι και πολλά ζόρια

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από την Ιταλία και αφορούν την πανδημία του κορονοϊού. Οι αριθμοί δείχνουν αύξηση σε θύματα και μολύνσεις, ενώ οι μνήμες από την εκατόμβη του Μπέργκαμο επέστρεψαν ξανά. Παρόλα αυτά, η ζωή πρέπει να συνεχιστεί, όπως δείχνει ένα μοντέλο στη Ρώμη που φωτογραφίζεται με ένα νυφικό.

Πράγα, Τσεχία: Ανάγκη για δύο μέτρα ουρανό…

Πάνω από 900.000 θάνατοι λόγω κορονοϊού έχουν επισήμως καταγραφεί στην Ευρώπη από την έναρξη της πανδημίας. Και στην Τσεχια τα πράγματα δεν είναι καλά, με τα θήματα να ανέρχονται περίπου σε 24.000 χιλιάδες, την ώρα που Αρχές και πολίτες δίνουν τη «μάχη» τους για τον περιορισμό της πανδημίας. Ο ηλιόλουστος ουρανός στέλνει πάντα μήνυμα αισιοδοξίας.

Κολωνία, Γερμανία: Θα τους «κάψει» ο Θεός

Σοκάρει η έκθεση για το σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών από κληρικούς στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν για λογαριασμό της Αρχιεπισκοπής της Κολωνίας, γίνεται λόγος για περισσότερους από 200 δράστες και περισσότερα από 300 θύματα, ενώ ο αρχιεπίσκοπος του Αμβούργου κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.

Άμστερνταμ, Ολλανδία: Εκλογές υπό το βλέμμα του Βαν Γκογκ

Ο Μαρκ Ρούτε, ο κεντροδεξιός φιλελεύθερος πρωθυπουργός της Ολλανδίας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες της χώρας για ακόμη μια θητεία. Αρκετός κόσμος έσπευσε στις κάλπες, καθώς η συμμετοχή έφθασε το 82%. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το μουσείο «Βαν Γκογκ» στο Άμστερνταμ, όπου μια οικογένεια έσπευσε να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Τελ Αβίβ, Ισραήλ: Είναι γυμνός ο βασιλιάς;

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια τέταρτη εκλογική διαδικασία μέσα σε μια διετία. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να… επιβιώσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας για ακόμη μια φορά, αλλά δεδομένα έχει αρκετούς επικριτές. Ένας από αυτούς, προφανώς γλύπτης, έφτιαξε ένα άγαλμα με τον πρωθυπουργό γυμνό, που τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο του Τελ Αβίβ, αλλά απομακρύνθηκε αρκετά γρήγορα.

Γιανγκόν, Μιανμάρ: Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ με ολέθριες συνέπειες

Η Μιανμάρ βρίσκεται ολοένα και πιο απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, με ακόμη πιο μεγάλους περιορισμούς στο διαδίκτυο και την πληροφόρηση. Η τελευταία ιδιωτική εφημερίδα της χώρας διέκοψε την έκδοσή της, ενώ οι πραξικοπηματίες τραβούν συνεχώς το σκοινί. Οι νεκροί αυξάνονται διαρκώς ενώ η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εκρηκτική, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πεκίνο, Κίνα: Απόκοσμο σκηνικό λόγω… σκόνης

Το ισχυρότερο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης των τελευταίων δέκα ετών, δημιούργησε ένα απόκοσμο τοπίο στην Κίνα. Εκτός από άμμο, το μίγμα περιέχει και πολλά άλλα μικρότερα, επιβλαβή σωματίδια, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους μόνο εύκολη δεν είναι, με την ορατότητα να είναι σαφώς περιορισμένη.

Ατλάντα, ΗΠΑ: Όταν η τυφλή βία νικά την ανθρώπινη φύση

Με αίμα βάφτηκαν στην Ατλάντα των ΗΠΑ (και σε ένα προάστιό της) τρία ινστιτούτα μασάζ και σπα, στα οποία οκτώ άνθρωποι -εκ των οποίων έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής- δολοφονήθηκαν. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης είπε στην Αστυνομία ότι τα κίνητρά του δεν ήταν ρατσιστικά, ωστόσο το προφίλ του δεν πείθει τις Αρχές. Το θέμα είναι ότι, δυστυχώς, οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω.

Τάμπα, ΗΠΑ: Πρόβα για το πέρασμα στην επόμενη ημέρα

Μπορεί οι ΗΠΑ να βιώνουν ακόμη τις ολέθριες συνέπειες της πανδημίας, αλλά ο κόσμος πρέπει να επανέλθει στην καθημερινότητά του, κάτι που γίνεται σταδιακά. Στο πλαίσιο αυτό, ο φιλικός αγώνας μπέιζμπολ μεταξύ Των Φιλαντέλφια Φίλις και των Νιού Γιορκ Γιάνκις είχε κόσμο στις εξέδρες, με τις απαραίτητες αποστάσεις, ωστόσο είναι μια εικόνα από το μέλλον, που θα έχει αφήσει πίσω του τον εφιάλτη.

Πορτ-ο-Πρενς, Αϊτή: Μια χώρα σε πύρινο κλοιό

Χιλιάδες Αϊτινοί βγαίνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς και της υπόλοιπης χώρας, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την άρνηση του Ζοβενέλ Μοΐζ να παραιτηθεί από την προεδρία. Μια χαοτική κατάσταση επικρατεί, με βανδαλισμούς να γίνονται τόσο από ενάντιους όσο και υποστηρικτές του προέδρου, όπως αυτόν τον εμπρησμό της εικόνας.