Ένας παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε σήμερα από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη στη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Ο νεαρός, 19 ετών, σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στον εβραϊκό οικισμό Ψαγκότ, μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Ραμάλα.

Εξάλλου δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια μιας διαδήλωσης στη Χεβρώνα κατά της ισραηλινής επέμβασης στη Γάζα.

Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά αφού επλήγη από πραγματικά πυρά στο στήθος και ένας άλλος, 29 ετών, χτυπήθηκε από πλαστικές σφαίρες, αλλά και πραγματικά πυρά.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, 300 διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον των στρατιωτών κυλώντας προς το μέρος τους φλεγόμενα λάστιχα και πετώντας τους βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Περίπου 2.000 άνθρωποι, πολλοί εκ των όποιων κρατούσαν την πράσινη σημαία της Χαμάς, διαδήλωσαν στη Χεβρώνα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Ραμάλα και τα περίχωρα της Νάμπλους.

Στα περίχωρα της Βηθλεέμ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, «εκατοντάδες» διαδηλωτές, κάποιοι με καλυμμένα πρόσωπα, έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, προτού διαλυθούν. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος κάλεσε σήμερα το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να επαναλάβουν τις συνομιλίες τους και να καταβάλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες προσπάθειες για να προστατεύσουν τους αμάχους, αφού οι διαπραγματεύσεις με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου με σκοπό την παράταση της εκεχειρίας απέτυχαν και επαναλήφθηκαν οι ρίψεις ρουκετών.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ιδιαίτερα ανήσυχες όσον αφορά τις σημερινές εξελίξεις στη Γάζα», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στους δημοσιογράφους.

«Καταδικάζουμε την επανάληψη της ρίψης ρουκετών και ανησυχούμε για την ασφάλεια των αμάχων και στις δυο πλευρές αυτής της σύγκρουσης», πρόσθεσε ο ίδιος.