Τουλάχιστον 15.000 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πραγματοποίησαν την Παρασκευή διαδήλωση υπέρ της Χαμάς στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, κατά την οποία πολλοί ήταν αυτοί που φώναζαν συνθήματα όπως «θάνατος στο Ισραήλ» και προέτρεπαν την μαχητική παλαιστινιακή ομάδα να εντείνει τις επιθέσεις με πυραύλους κατά ισραηλινών πόλεων.

Πολλοί κουκουλοφόροι νεαροί ντυμένοι με στρατιωτική αμφίεση της Χαμάς, διακωμώδησαν μια στρατιωτική παρέλαση συνοδευόμενοι από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του πλήθους.

Την Παρασκευή, ομιλητές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προέτρεψαν τη Χαμάς να εντείνει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ προκειμένου να εκδικηθεί για τους Παλαιστινίους αμάχους που έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Στην επόμενη φάση, όταν οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αποτύχει, το μόνο που απομένει είναι η σημαία της αντίστασης, η οποία συνείσφερε στη νίκη στη Γάζα», δήλωσε ο Ζακί Μπανί Ρουσείντ, αναπληρωτής επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Ιορδανία.