Μια γιατρός από το Μαϊάμι των ΗΠΑ κατηγορείται για έγκλημα μίσους μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον ενός ισπανόφωνου άντρα. Η γυναίκα χρησιμοποίησε προσβλητικές εκφράσεις για τον άντρα και βανδάλισε το αυτοκίνητό του όταν εκείνος της ζήτησε να κρατήσει τις αποστάσεις μέσα σε σούπερ μάρκετ.

Σε βάρος της 58χρονης αναισθησιολόγου Dr. Jennifer Susan Wright ασκήθηκαν κατηγορίες για την επίθεση που εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου, την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν ορκιζόταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και μεταδίδει η NY Post, η Wright πλησίασε τον άντρα και εκείνος της ζήτησε στα ισπανικά να κρατήσει τις αποστάσεις, την ώρα που στέκονταν στην ουρά στο σούπερ μάρκετ.

Ο άντρας επανέλαβε το αίτημά του στα αγγλικά όταν εκείνη τον αγνόησε. Η 58χρονη άρχισε ωστόσο «να μουρμουρίζει κακές λέξεις» και εκείνος πήγε τότε στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με την αναφορά από τη σύλληψη.

Την ώρα που έβαζε τα ψώνια στο αυτοκίνητο που βρισκόταν στο πάρκινγκ, η γιατρός πήγε κοντά του και πάλι, αναφέρει η αστυνομία. Όταν της ζήτησε να κάνει πέρα, «εξοργίστηκε ακόμη περισσότερο».

Χρησιμοποίησε τότε μια χλευαστική για τους ισπανόφωνους λέξη και του είπε: «Έπρεπε να σας είχαμε ξεφορτωθεί όταν μπορούσαμε», σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά. «Αυτή δεν θα γίνει η Αμερική του Μπάιντεν, αυτή είναι η δική μου Αμερική» είπε και πρόσθεσε: «Έπρεπε να τα κάψουμε όλα».

Στη συνέχεια, «άρχισε να καρφώνει τα κλειδιά της στο όχημα του θύματος λέγοντας ότι πρέπει να γυρίσει πίσω στη χώρα του».

Ο άντρας προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία, η γυναίκα όμως τον χτύπησε και το τηλέφωνό του έπεσε στο έδαφος. Τότε προσπάθησε να σπάσει το κινητό του με το πόδι της προτού φύγει με ένα Jeep Wrangler, σημείωσε η αστυνομία.

Η Wright, που εργάζεται στο ιατρικό κέντρο Mount Sinai στο Μαϊάμι, συνελήφθη την Παρασκευή έξω από το σπίτι της σε πλούσια γειτονιά στο Μαϊάμι Σπρινγκς, όπου είναι γνωστή ως ένθερμη υποστηρίκτρια του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Στη διάρκεια του Χαλοουίν είχε τοποθετήσει μια κούκλα που έμοιαζε με τον Μπάιντεν και μια πινακίδα που έλεγε: «Εκθέστε την εγκληματική οικογένεια Μπάιντεν».

TAGS