Ακόμα και στην τηλεδιάσκεψη της G7 των πιο προηγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου, «χτύπησε» η… «κατάρα της σίγασης», του να μην βάζει δηλαδή κάποιος από τους συμμετέχοντες το μικρόφωνο στο mute όταν δεν μιλάει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σημερινή συνεδρίαση (19/2) μόλις ξεκίνησε να μιλά ο άγγλος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, τον διέκοψε μια φωνή στα γερμανικά.

«Μας ακούς, Άνγκελα;» ρώτησε, κρυφογελώντας, ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Νομίζω ότι πρέπει να μπεις στο αθόρυβο», πρόσθεσε απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Τζόνσον «κατηγόρησε» επίσης τον Μπάιντεν ότι «έκλεψε» το σλόγκαν του για την αντιμετώπιση των καταστροφών, το «Build Back Better» (σ.σ. «Θα το χτίσουμε καλύτερα»). Παραδέχτηκε όμως αμέσως μετά ότι και ο ίδιος πιθανότατα το «έκλεψε» από κάπου αλλού.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της G7 επιχείρησαν να μην επικεντρωθούν αποκλειστικά στην πανδημία αλλά στο πώς θα ανοικοδομήσουν τις πληγωμένες οικονομίες τους, ενισχύοντας το ελεύθερο εμπόριο και αντιμετωπίζοντας τις πολιτικές της Κίνας που «δεν είναι προσανατολισμένες προς την αγορά».