Θέμα συζήτησης έγινε η αντίδραση μιας μητέρας που δεν δίστασε να παρέμβει με μια εντυπωσιακή κίνηση για να σταματήσει έναν άντρα που έτρεχε για να ξεφύγει από την αστυνομία. Η αστυνομία είχε κληθεί στο σημείο επειδή η γυναίκα είδε τον άντρα να κρυφοκοιτάζει μέσα από το παράθυρο της κόρης της.

Η Φίλις Πένα από το Τέξας των ΗΠΑ ανέφερε σε τηλεοπτικές της δηλώσεις ότι αντέδρασε ενστικτωδώς όταν μπήκε στη μέση και έριξε στο έδαφος τον 19χρονο Ζέιν Χόκινγκ.

«Ήταν ένστικτο, για να βεβαιωθώ ότι δεν θα περάσει από εμένα», είπε και εξήγησε ότι έπιασε τον νεαρό να κρυφοκοιτάζει μέσα από το παράθυρο της κόρης της την ώρα που επέστρεφε σπίτι. Όταν τον αντιμετώπισε, εκείνος έφυγε και έτσι κάλεσε την αστυνομία.

Δύο αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προσπάθησαν να τον προσαγάγουν και όταν τους διέφυγε, η μητέρα ανέλαβε δράση.

«Πήδηξα μπροστά του και τον έριξα κάτω» λέει και διευκρινίζει ότι δεν ξέρει πού έχει μάθει να κάνει κάτι τέτοιο. «Μου βγήκε φυσικά, κάτι που είναι πραγματικά παράξενο».

Η Πένα δήλωσε στο ABC13 ότι αισθάνεται ανακουφισμένη που ξέρει ότι η κόρη της είναι ασφαλής. «Θέλεις απλώς να είναι τα παιδιά σου ασφαλή. Σε μια τέτοια κατάσταση, τα παιδιά σου δεν νιώθουν ασφαλή».