Η υπόθεση του 9χρονου κοριτσιού που αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι πιπεριού στη Νέα Υόρκη προκάλεσε οργή. Τώρα νέες εικόνες από τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών είδε το φως της δημοσιότητας και σε αυτές ακούγεται το κοριτσάκι να εκλιπαρεί «σας παρακαλώ μη μου το κάνετε αυτό» και να λέει ότι «καίει» την ώρα που περίμενε στο πίσω μέρος του περιπολικού επί 16 λεπτά.

Η πόλη του Ρότσεστερ έθεσε σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό της 29ης Ιανουαρίου, οι οποίο καταγράφηκαν στα αρχικά βίντεο που δημοσιεύτηκαν να ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού την 9χρονη στο πρόσωπό της την ώρα που της έχουν περάσει χειροπέδες. Ο δήμαρχος της πόλης είπε ότι δημοσιεύτηκαν τουλάχιστον 90 ακόμη λεπτά από το περιστατικό, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Στο βίντεο, ακούγονται οι κραυγές και οι εκκλήσεις του παιδιού που ζητά τον πατέρα της και να λέει ότι την καίνε τα μάτια της. Αστυνομικός της απαντά πως ένα ασθενοφόρο καταφτάνει και ότι καθυστερεί λόγω του χιονιού.

«Σας παρακαλώ μην μου το κάνετε αυτό» λέει το κορίτσι σε ένα σημείο, με την αστυνομικό να της απαντά: «Το προκάλεσες μόνη σου στον εαυτό σου γλυκιά μου».


Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο μετά το 55:00 στο παρακάτω βίντεο

Το κορίτσι ρωτά πολλές φορές πότε θα φτάσει το ασθενοφόρο για να καθαρίσει τα μάτια του και παρακαλάει να της βγάλουν τις χειροπέδες, την ώρα που το υγρό τρέψει στο στόμα της.

«Αν βγάλεις το κεφάλι σου προς το παράθυρο, ο κρύος αέρας θα σε κάνει να νιώσεις καλά», της λέει μία αστυνομικός.

«Καίει πολύ» λέει εκείνη για να πάρει την απάντηση: «Πρέπει να καίει. Το λένε σπρέι πιπεριού».


Η μητέρα του κοριτσιού, Έλμπα Πόουπ, είπε ότι κάλεσε την αστυνομία στη διάρκεια ενός καβγά με τον σύζυγό της και ζήτησε από τους αστυνομικούς να καλέσουν βοήθεια όταν η κόρη της φάνηκε να καταρρέει.

Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να συγκρατούν το κορίτσι και να το μαλώνουν, λέγοντας ότι χάνουν την υπομονή τους, την ώρα που προσπαθούν να τη βάλουν στο πίσω μέρος του περιπολικού.

Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το σοκαριστικό περιστατικό.