Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έδωσε στη δημοσιότητα τα βίντεο από τις στολές των αστυνομικών για τη σοκαριστική υπόθεση που αφορά ένα 9χρονο κορίτσι.

Η αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει σε οικογενειακό καυγά την Παρασκευή και στο πρώτο βίντεο βλέπουμε τη μικρή να προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία.

«Θέλω τον μπαμπά μου», φωνάζει η 9χρονη όταν την πιάνει ο αστυνομικός για να τη φέρει πίσω. «Δεν πάω πουθενά, θέλω τον μπαμπά μου. Δεν μπαίνω στο αυτοκίνητο μέχρι να δω τον μπαμπά μου».

«Σταμάτα» της λέει ο αστυνομικός και εκείνη επιμένει: «Περίμενε, μπορώ σε παρακαλώ να βγάλω το χιόνι από πάνω μου; Θέλω τον μπαμπά μου. Περίμενε, θέλω μόνο να δω τον μπαμπά μου».

«Σταμάτα αλλιώς θα χτυπήσεις», της λέει ξανά ο αστυνομικός. Μια γυναίκα αστυνομικός προσπαθεί να την ηρεμήσει, λέγοντάς της να μπει στο περιπολικό για να μην κρυώνει. «Ψέκασέ την», λέει ο αστυνομικός και το κάνει τελικά ο ίδιος.

«Σας παρακαλώ σκουπίστε τα μάτια μου», ουρλιάζει η μικρή, «σκουπίστε τα μάτια μου, σας παρακαλώ».

Το υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του υπαρχηγού της αστυνομίας, Andre Anderson, ο οποίος είπε ότι το κορίτσι ήταν αυτοκτονικό.

«Δεν πρόκειται να σταθώ εδώ και να σας πω πως είναι εντάξει να ρίχνουμε σπρέι πιπεριού σε ένα 9χρονο κορίτσι», είπε η αρχηγός Cynthia Herriott-Sullivan, «δεν είναι. Θα κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να μην ξαναδούμε τέτοια περιστατικά».

Αλλά και η δήμαρχος του Rochester της Νέας Υόρκης, Lovely Warren, δήλωσε ενοχλημένη από το υλικό: «Ανησυχώ πολύ για το πώς συμπεριφέρθηκε σε αυτό το μικρό κορίτσι το αστυνομικό μας τμήμα»…