Το Ισραήλ θα «κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» προκειμένου να σταματήσει τις διασυνοριακές επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες από τη Γάζα και να αποκαταστήσει την ηρεμία, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά επέμεινε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν απώλειες αμάχων εκεί.

«Προσπαθούμε να στοχεύουμε στρατιωτικούς στόχους και δυστυχώς υπάρχουν απώλειες αμάχων για τις οποίες λυπούμαστε και τις οποίες δεν επιδιώκουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου στο CNN λίγη ώρα αφότου μια ισραηλινή επίθεση σε μια συνοικία της Γάζας σκότωσε τουλάχιστον 62 Παλαιστίνιους.

Κατηγόρησε τη Χαμάς ότι στοχεύει σκόπιμα ισραηλινούς πολίτες και ότι χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Όταν ρωτήθηκε πόσο χρόνο θα χρειαστεί το Ισραήλ για να ολοκληρώσει μια επιχείρηση που, όπως υποστηρίζει, σκοπεύει να καταστρέψει τις σήραγγες όπλων της Χαμάς, ο Νετανιάχου είπε ότι [η επιχείρηση] διεξάγεται «αρκετά γρήγορα», αλλά δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο.

Ερωτώμενος αν το Ισραήλ σκοπεύει να επανακαταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας, είπε: «Κανείς δεν θέλει να φθάσει σε υπερβολικό στρατιωτικό μάκρος».