Στην Ντόχα ο Αμπάς

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον ηγέτη της Χαμάς


ΚΟΣΜΟΣ
20:44
20/07/2014
Στην Ντόχα ο Αμπάς
loading

Στην Ντόχα έφθασε σήμερα ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, για συναντήσεις με τον ηγέτη της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, σχετικά με μιαν εκεχειρία στη Γάζα.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν αναμένεται επίσης σήμερα στην Ντόχα από όπου θα ξεκινήσει μία περιοδεία στη Μέση Ανατολή που σκοπό έχει να τερματίσει τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στην παλαιστινιακή Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμπάς, η άφιξη του οποίου στην Ντόχα, ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή του Κατάρ, «θα συναντηθεί το βράδυ με τον Χάλεντ Μεσάαλ» σχετικά με τις προοπτικές μιας εκεχειρίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή από το περιβάλλον του Αμπάς.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ QNA, ο Αμπάς, τον οποίο έχει ενημερώσει η Χαμάς για τους όρους που θέτει όσον αφορά μια εκεχειρία με το Ισραήλ, αναμένεται επίσης να συναντηθεί σήμερα με τον εμίρη του Κατάρ, σείχη Ταμίμ Μπεν Χάμαντ αλ-Θάνι, η χώρα του οποίου είναι μία από τους κύριους υποστηρικτές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.

Από την πλευρά του ο Μπαν αναμένεται στην Ντόχα, προτού μεταβεί αύριο στο Κουβέιτ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kuna, και στη συνέχεια στο Κάιρο, στην Ιερουσαλήμ, στη Ραμάλα και στο Αμάν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει