Μεγάλη διαφορά υπέρ της κεντροαριστερής συμμαχίας στην πρόθεση ψήφου καταγράφει μια δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από το Istituto Piepoli για λογαριασμό του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa.

Στο σύνολό τους, οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς εξασφαλίζουν το 45% της πρόθεσης ψήφου. Το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι συγκεντρώνει το 41,5% , το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία το 2% και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς 1,5%.

Η κεντροδεξιά δεν ξεπερνά το 30,5% της πρόθεσης ψήφου. Το ποσοστό αυτό αποτελεί άθροισμα ενός 15% για το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (-0,5% σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα), του 4% της Νέας Κεντροδεξιάς του Αντζελίνο Αλφάνο, άλλου ενός 4% του δεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, του 6% της Λέγκας του Βορρά, ενώ μικρότερες συντηρητικές δυνάμεις συγκεντρώνουν 1%.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων το οποίο ίδρυσαν οι Μπέπε Γκρίλο και Τζανρομπέρτο Καζαλέτζο εξασφαλίζει το 21,5% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών (+0,5%).

Η δημοσκόπηση διεξήχθη την 7η Ιουλίου 2014 με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη βοήθεια υπολογιστή (CATI) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 500 προσώπων.