Αίσθηση προκαλεί ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει έναν άντρα να σέρνεται για να βγει από έναν νοσοκομείο στον Καναδά. Λίγη ώρα πριν, οι γιατροί είχαν θεωρήσει πως ο δυνατός πόνος του στο πόδι δεν ήταν αληθινός.

Ο 45χρονος Ντέιβιν Ποντόν φαίνεται στο βίντεο να σέρνεται την ώρα που βγαίνει από το νοσοκομείο Humber River του Τορόντο. Ο αφόρητος πόνος που ένιωθε είχε χαρακτηριστεί ψυχολογικός από τους γιατρούς, όπως μεταδίδει το CBC News.

«Νόμιζαν ότι έλεγα ψέματα επειδή ήμουν διπολικός», είπε ο 45χρονος στο CBC για το περιστατικό που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2018. Οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας είδαν τώρα το φως της δημοσιότητας.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τι τράβηξα εκείνο το βράδυ», λέει. Μπαίνονρας στο νοσοκομείο, ο Ποντόν, που αργότερα διαγνώστηκε με μια σπάνια νευρολογική διαταραχή – είπε στο προσωπικό ότι παίρνει φάρμακα για τη διπολική διαταραχή αλλά πως υπήρξε σταθερός για επτά χρόνια.

Η αποκάλυψη όμως της αλήθειας είχε ως αποτέλεσμα ένας γιατρός να ζητήσει να γίνει μαγνητική τομογραφία και να τον παραπέμψει σε ψυχίατρο, αναφέρει το CBC News.

Παρά το γεγονός ότι παραπονιόταν για αφόρητο πόνο, ο ψυχίατρος σημείωσε ότι το «άγχος» ήταν το κύριο σύμπτωμά του. Ένα άλλο σημείωμα στα αρχεία του νοσοκομείου αναφέρει πως η επίσκεψή του οφείλεται στον «διπολισμό» και δεν αναφέρει καν το γεγονός ότι δεν μπορούσε να περπατήσει.

Όταν η μαγνητική δεν αποκάλυψε κάτι το ασυνήθιστο, ο ψυχίατρος έδωσε εξιτήριο στον Ποντόν, ο οποίος αναγκάστηκε να συρθεί κυριολεκτικά έξω από το νοσοκομείο.

«Ο πόνος ήταν αφόρητος. Ήταν αδύνατο να περπατήσω κανονικά», λέει ο άντρας και προσθέτει: «Η νοσοκόμα έλεγε συνέχεια: “Είσαι μεγάλο αγόρι! Είσαι δυνατός! Έλα μεγάλο αγόρι, σήκω!”. Ήμουν θυμωμένος. Αισθάνθηκα εντελώς ανήμπορος».

Χρειάστηκαν 20 λεπτά για να φτάσει στην έξοδο όπου ένας σεκιουριτάς τον βοήθησε να βρει ταξί.

Από το νοσοκομείο ζητήθηκε συγγνώμη αργότερα και έγινε γνωστό πως το ζήτημα αντιμετωπίζεται.