Οι ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ, οι οποίοι απειλούν να εντείνουν τις επιθέσεις τους στη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, δήλωσαν ότι βρίσκονται πίσω από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο Μογκαντίσου και από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι δύο σκοτώθηκαν όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου της Σομαλίας, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου. Νωρίτερα τα πρακτορεία ειδήσεων είχαν μεταδώσει, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις.

«Αυτή είναι η δεύτερη επίθεσή μας εναντίον του κτιρίου του κοινοβουλίου και θα συνεχίσουμε», δήλωσε ο σεΐχης Αμπντιασίς Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της αλ-Σεμπάμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως στρατιώτες που φρουρούσαν το κτίριο του κοινοβουλίου εμπόδισαν τον οδηγό του παγιδευμένου αυτοκινήτου να φθάσει στο στόχο του. «Η επίθεση του καμικάζι με το παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε στόχο την είσοδο του κοινοβουλίου, αλλά δέχθηκε πυρά απ’ όλες τις πλευρές καθώς πλησίαζε στην κεντρική πύλη», δήλωσε ο Νουρ Άχμεντ, συνταγματάρχης της αστυνομίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν. Δημοσιογράφος του Reuters είδε αιματοβαμμένες, σπασμένες καρέκλες τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι στρατιώτες που φρουρούσαν το κοινοβούλιο πριν από την επίθεση.

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου, αλλά είμαστε όλοι ασφαλείς, δήλωσε ο βουλευτής Νταχίρ Αμίν Τζέσοβ μιλώντας για τους βουλευτές μέσα στο κτίριο.

(φωτογραφία αρχείου)