Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τη στιγμή που ένας σκύλος μιμείται τον τραυματισμό του ιδιοκτήτη του από συμπόνια καθώς περπατάει δίπλα του, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Το βίντεο δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα ο Ράσελ Τζόουνς, που έχει το πόδι του σε γύψο και σε αυτό φαίνεται ο σκύλος του, ο Μπιλ, ράτσας λάρτσερ, να προχωρά στο πλάι του με το ένα του πόδι συνεχώς υπερυψωμένο σαν να κουτσαίνει.

Ο Τζόουνς εξήγησε ότι πλήρωσε σχεδόν 300 λίρες στον κτηνίατρο και σε ακτινογραφίες, για να ανακαλύψει ότι ο σκύλος του δεν κούτσαινε στην πραγματικότητα, αλλά απλώς τον αντέγραφε από συμπόνοια.

Ο ιδιοκτήτης του Μπιλ έγραψε στο Facebook: «Μου κόστισε 300 λίρες σε έξοδα κτηνιάτρου και ακτινογραφίες, τίποτα δεν είχε. Μόνο συμπόνοια. Τον αγαπώ».

Βλέποντας την σκηνή, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων έσπευσαν να επαινέσουν τον σκύλο.

«Σας αντιγράφει. Αυτό είναι υπέροχο! Αν και έχετε τη συμπάθειά μου για τον λογαριασμό στον κτηνίατρο», έγραψε ένας χαρακτηριστικά, ενώ άλλος έκανε λόγο για «πραγματική αγάπη».

Σύμφωνα με την Daily Mail, το 2011, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης παρείχαν τα πρώτα στοιχεία «αυτόματης μίμησης» σε σκύλους και διαπίστωσαν ότι οι σκύλοι θα μιμηθούν τους ιδιοκτήτες τους ακόμη και όταν δεν είναι προς το συμφέρον τους να το κάνουν.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, τα μισά από τα σκυλιά παρακολούθησαν τον αρχηγό τους να ανοίγει μια πόρτα με το χέρι, ενώ τα άλλα μισά παρακολουθούσαν τον αρχηγό τους να χρησιμοποιεί το κεφάλι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά είχαν την τάση να μιμούνται τον αρχηγό τους – με ή χωρίς την προοπτική ανταμοιβής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.