Δύο δικαστίνες που εργάζονταν για το Ανώτατο Δικαστήριο του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στην Καμπούλ σήμερα το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Δυστυχώς, χάσαμε δύο δικαστίνες στη σημερινή επίθεση. Ο οδηγός τους τραυματίστηκε», επιβεβαίωσε ο Άχμαντ Φαχίμ Καουίν, εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

«Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό τους», είπε, διευκρινίζοντας πως οι δύο γυναίκες πήγαιναν στον χώρο εργασίας τους όταν σημειώθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με τον Φερντάους Φαραμάρζ, εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ, οι δύο γυναίκες τέθηκαν στο στόχαστρο στο κέντρο της πόλης στις 08:30.

«Ήταν δικαστίνες που εργάζονταν για το Ανώτατο Δικαστήριο» επιβεβαίωσε, ο Τζαμσίντ Ρασούλ, εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε σειρά στοχευμένων δολοφονιών προσωπικοτήτων όπως μέλη των ΜΜΕ, πολιτικοί και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι αφγανικές αρχές απέδωσαν τις επιθέσεις αυτές στους Ταλιμπάν, αν και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για κάποιες από αυτές.

Ο στρατός των ΗΠΑ, από την πλευρά του, απέδωσε, για πρώτη φορά, στους Ταλιμπάν την ευθύνη για τις στοχευμένες επιθέσεις.

Προχθές, Παρασκευή, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν μειώθηκε στους 2.500, που είναι ο χαμηλότερος αριθμός μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.