Ο λοχίας του αμερικανικού στρατού, Μπάουι Μπέργκνταλ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο μετά από 5 χρόνια που κρατούνταν από Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, θα μεταφερθεί σε ένα αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στη Γερμανία, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι ο Μπέργκνταλ θα μεταφερόταν αεροπορικώς στο Ιατρικό Κέντρο της περιοχής Λάντστουλ της Γερμανίας, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο αμερικανικό νοσοκομείο εκτός ΗΠΑ. Ο Μπέργκνταλ είχε μεταφερθεί νωρίτερα στην αμερικανική αεροπορική βάση στην περιοχή Μπαγκράμ του Αφγανιστάν, όπου του παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Μπέργκνταλ, ο οποίος είχε σταλεί στο Αφγανιστάν το 2009, έπεσε αιχμάλωτος των Ταλιμπάν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι γονείς του Αμερικανού λοχία δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με τις πρόσφατες εξελίξεις, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε όλοι οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι πολέμου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.