Πρώτο θέμα στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων, αλλά στα χθεσινοβραδινά κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών ARD και ZDF παίζει η αποστολή του παγιδευμένου πακέτου στην καγκελαρία με παραλήπτη προσωπικά την Άνγκελα Μέρκελ.

Οι εφημερίδες εστιάζουν στο μπαράζ των επιθέσεων που έγιναν Δευτέρα και Τρίτη σε πρεσβείες στην Αθήνα και εκτιμούν ότι δράστες είναι αριστεροί εξτρεμιστές, που θέλουν να βάλουν κατά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και να εκφράσουν την αντίθεσή τους με το μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα.

Η «Süddeutsche Zeitung» (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ) κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Πακέτο βόμβας στην καγκελαρία». Στον υπότιτλο αναφέρει ότι «η αστυνομία απενεργοποιεί εκρηκτικά που είχαν παραλήπτη τη Μέρκελ και ήταν κρυμμένα σε βιβλίο που είχε αφαιρεθεί το περιεχόμενό του». Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του γερμανόφωνου χώρου, μεταφέρει εκτιμήσεις κύκλων των αρχών ασφαλείας ότι πρόκειται για «στοχευμένη δράση Ελλήνων αριστερών εξτρεμιστών κατά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα». Άλλο δημοσίευμα στις εσωτερικές σελίδες της Süddeutsche Zeitung τιτλοφορείται «Γυμνή βία αριστερών ομάδων τρομοκρατούν την Ελλάδα».

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ) τιτλοφορεί το δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα: «Βρέθηκε πακέτο-βόμβα στην καγκελαρία», ενώ σε δημοσίευμα στις εσωτερικές σελίδες δίνει τον τίτλο «Σειρά από πακέτα βόμβες στην Αθήνα. Προφανώς αριστερό εξτρεμιστικό υπόβαθρο».

Η «Frankfuarter Rundschau» (Φραγκφούρτερ Ρούντσαου) δημοσιεύει εκτενή ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην Αθήνα /Στόχος ήταν και η γερμανική πρεσβεία».

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt (Χάντελσμπλατ) γράφει για «Πακέτο βόμβας στην Καγκελαρία / εκρηκτική ύλη ίδιας κατασκευής εστάλη επίσης σε πολλές πρεσβείες στην Αθήνα».

Η λαϊκή εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας «Bild Zeitung» (Μπιλντ Τσάιτουνγκ) δημοσιεύει φωτογραφία ενός από τους δύο συλληφθέντες στο Παγκράτι και τιτλοφορεί το ρεπορτάζ: «Αυτός έστειλε τα εκρηκτικά στην καγκελάριο».