Ο πρώην αρχηγός του στρατού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι κάλεσε σήμερα τους Αιγύπτιους να ψηφίσουν μαζικά στις προεδρικές εκλογές της 26ης και 27ης Μαΐου, στις οποίες θεωρείται το μεγάλο φαβορί.

Ο Σίσι αντιμετωπίζει μόνο έναν αντίπαλο, τον υποψήφιο της αριστεράς Χαμντίν Σαμπαχί, στις εκλογές αυτές τις οποίες οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η αδελφότητα του καθαιρεθέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, και άλλοι ισλαμιστικοί σχηματισμοί έχουν αποφασίσει να μποϊκοτάρουν.

Μετά την καθραίρεση του Μόρσι από το στρατό στις 3 Ιουλίου, η καταστολή των ισλαμιστών στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους και οδήγησε σε περίπου 15.000 συλλήψεις.

Ο Σίσι, πρωτεργάτης της αποπομπής του Μόρσι, έκανε τη δήλωση αυτή, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του, στη διάρκεια συνάντησής του με επενδυτές του τουριστικού τομέα.

Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει «συμμετοχή χωρίς προηγούμενο στις επόμενες προεδρικές εκλογές, ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει».

Ο Σίσι υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει την οικονομία και θα σταθεροποιήσει τη χώρα. «Ο τομέας του τουρισμού πλήττεται αδιάκοπα τα 50 τελευταία χρόνια επειδή αρθρώνεται ένας θρησκευτικός λόγος ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση με την εξέλιξη και την κατανόηση της εποχής», τόνισε.