Αποκλείει τη συμφιλίωσή του με το κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αυξάνοντας το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης διαμάχης με την ομάδα, η οποία όπως είπε «έχει τελειώσει», ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο Σίσι, ο οποίος εκτόπισε τον Μοχάμεντ Μόρσι από την προεδρία της Αιγύπτου μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα τον περασμένο Ιούλιο, κατηγόρησε την Αδελφότητα ότι συνδέεται με βίαιες ομάδες μαχητών, αποκαλύπτοντας ότι έχει γλιτώσει από δύο απόπειρες δολοφονίας που έχουν γίνει εις βάρος του.

«Θέλω να σας πω ότι δεν είμαι εγώ που αποτελείωσε την Αδελφότητα. Εσείς, οι Αιγύπτιοι είσαστε που την αποτελειώσατε», δήλωσε ο Σίσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε τη Δευτέρα στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια CBC και ONTV. Ερωτηθείς εάν η Αδελφότητα θα έπαυε να υπάρχει κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Σίσι απάντησε «Ναι».

Οι υποστηρικτές του Σίσι τον βλέπουν ως μια αποφασιστική προσωπικότητα που θα μπορούσε να φέρει τη σταθερότητα στη χώρα, η οποία μαστίζεται από διαδηλώσεις και πολιτική βία μετά την εξέγερση που ανέτρεψε το 2011 τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Η Αδελφότητα έχει κατηγορήσει τον Σίσι ότι κρύβεται πίσω από ένα πραξικόπημα που στόχο είχε την απομάκρυνση του Μόρσι, τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου.

Ο Σίσι επιβεβαίωσε πρόσφατα τις φήμες ότι έχουν γίνει δύο απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του, λέγοντας ότι «υπήρξαν δύο απόπειρες να με σκοτώσουν. Πιστεύω στη μοίρα, δεν φοβάμαι».

Ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου του αιγυπτιακού στρατού θεωρείται φαβορί στις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 26 και 27 Μαΐου. Ο μοναδικός του αντίπαλος είναι ο αριστερός πολιτικός Χαμντίν Σαμπαχί, ο οποίος ήρθε τρίτος στις εκλογές του 2012, τις οποίες είχε κερδίσει ο Μόρσι.