Ένας υπάλληλος βιβλιοθήκης του Τέξας κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από τον χώρο εργασίας του 1,3 εκατ. δολάρια, παραγγέλνοντας πολύ περισσότερα μελάνια εκτυπωτή από τις πραγματικές ανάγκες.

Όχι σε μια στιγμή, αλλά σε μια πορεία… 12 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Randall Whited, που δούλευε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Όστιν, χρέωνε στον λογαριασμό της βιβλιοθήκης τεράστιες ποσότητες μελανιών για τον εκτυπωτή.

Τα μελάνια τα έπαιρνε σπίτι του, τα αποθήκευε στο γκαράζ και τα χρυσοπουλούσε κατόπιν online.

Όπως έγινε γνωστό από την προκαταρκτική έρευνα, τα περιττά μελάνια που χρέωσε στη βιβλιοθήκη ξεπερνούν σε αξία το 1,3 εκατ. δολάρια, εκεί δηλαδή που οι πραγματικές ανάγκες της βιβλιοθήκης σε μελάνι για τη 12ετία της απάτης (Οκτώβριος του 2007 έως Ιούλιος του 2019) δεν ξεπερνούν τα 150.000 δολάρια.

Ο Whited κρατούσε μάλιστα και λεπτομερείς καταγραφές με τους ανθρώπους στους οποίους πουλούσε το μελάνι. Το κλειστό κύκλωμα τον έχει καταγράψει αρκετές φορές να μεταφέρει τα δέματα με τα μελάνια από τη βιβλιοθήκη στο πάρκινγκ.

Ταυτοχρόνως, κατηγορείται ότι έχει χρεώσει στον τραπεζικό λογαριασμό της βιβλιοθήκης ακόμα και προσωπικές αγορές αξίας 18.000 δολαρίων, κυρίως προϊόντα τεχνολογίας, όπως ρομποτικές σκούπες και headsets τεχνητής πραγματικότητας.

Όσο για τον λόγο που την έβγαζε τόσο καιρό καθαρή, στα δικαστικά έγγραφα σημειώνεται πως «η βιβλιοθήκη δεν είχε πρωτόκολλα για τη χρήση των πιστωτικών καρτών της και δεν ακολουθούσε συγκεκριμένες διαδικασίες».

Ο ίδιος πίστεψε μάλιστα πως θα τη γλίτωνε, καθώς παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2019 για «προσωπικούς λόγους»…