Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Το Ηρώδειο προσαρμοσμένο στην εποχή του κορονοϊού

Με αφιέρωμα στη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου για το θέατρο έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουλίου το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, στο Ηρώδειο. Οι εικόνες δείχνουν ένα Ηρώδειο σίγουρα όχι τόσο γεμάτο όσο τα καλοκαίρια πριν τον κορονοϊό, αλλά αναγκαστικά προσαρμοσμένο στις συνθήκες.

Παρίσι, Γαλλία: Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η Γη με ζωγραφιά…

Οι επισκέπτες στο Παρίσι έχουν πλέον ξανά την ευκαιρία να ανέβουν στα ψηλά «πατώματα» του Πύργου του Άιφελ, με τα απαραίτητα πάντα μέτρα για τη μη εξάπλωση της πανδημίας. Και στη Γαλλία επιστρέφει σταδιακά μια κανονικότητα, με τον κόσμο να μπορεί πλέον να απολαύσει τις ομορφιές της γαλλικής πρωτεύουσας και από το πλέον εμβληματικό σημείο της πόλης.

Λάιντεν, Ολλανδία: Πρεμιέρα της έκθεσης για τις πανδημίες, που καθυστέρησε λόγω… πανδημίας

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Βίλεμ-Αλεξάντερ, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της πρεμιέρας για την έκθεση στο «Rijksmuseum Boerhave» με τίτλο «Contagious!». Θέμα της είναι οι πανδημίες στην ανθρώπινη ιστορία, ωστόσο η πρεμιέρα της καθυστέρησε λόγω του αντικείμενου που πραγματεύεται… της πανδημίας του κορονοϊού.

Πόρτο, Πορτογαλία: «Δράκοι» μεθυσμένοι από τη χαρά του πρωταθλήματος

Η Πόρτο κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα Πορτογαλίας στην ιστορία της και οι οπαδοί της είχαν κάθε λόγο να το γιορτάσουν, καθώς ο θρίαμβος της ομάδας τους που επισφραγίστηκε τις τελευταίες αγωνιστικές, ήρθε χωρίς την παρουσία τους στις εξέδρες. Το πάρτι που στήθηκε στους δρόμους της πόλης, πάντως, περιλάμβανε μέτρα ασφαλείας όπως μάσκες, παρόλο που κάποιες φορές αγνοήθηκαν.

Βηρυτός, Λίβανος: Φανέρωσε μου τη μάσκα που κρύβεις, κάτω από τη μάσκα που φοράς

Την ώρα που o κορονοϊός στη Μέση Ανατολή κάνει όλο και πιο έντονα την εμφάνισή του, ο Λίβανος βυθίζεται συνεχώς σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας οικονομική και πολιτική κρίση. Η αγανάκτηση των πολιτών είναι τέτοια, που ο οποιοσδήποτε φόβος για την πανδημία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Χαρακτηριστική η επιλογή της μάσκας από αυτόν τον διαδηλωτή.

Πεκίνο, Κίνα: Οι δρόμοι στην αντιμετώπιση ενός πιθανού νέου κύματος

«Εισαγόμενα» είναι κυρίως τα κρούσματα κορονοϊού στην Κίνα, η οποία δεν καταγράφει αντίστοιχο αριθμό μολύνσεων με άλλες χώρες, ωστόσο -αν και πιο έμπειρες οι Αρχές- ο προβληματισμός για την αντιμετώπιση ενός πιθανού νέου κύματος υπάρχει. Ο κόσμος, πάντως, παίρνει τα μέτρα του, γνωρίζοντας πλέον καλύτερα τι πρέπει να κάνει.

Λα Πας, Βολιβία: Με τις απαραίτητες αποστάσεις σε πορεία εναντίον της… απόστασης

Οι διαμαρτυρίες στη Βολιβία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς είναι σχεδόν καθημερινότητα, καθώς ειδικά με την πανδημία η ζωή των πολιτών έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Το συλλαλητήριο της εικόνας αφορά την εκπαίδευση, καθώς τα μαθήματα γίνονται μέσω ίντερνετ, αλλά τα δίκτυα της χώρας δεν είναι αρκετά αναπτυγμένα για να εξυπηρετήσουν σωστά τις ανάγκες.

Καράκας, Βενεζουέλα: Η λυτρωτική στιγμή που έρχεται ο «εξαγνισμός»

Και στη Βενεζουέλα ο κορονοϊός είναι ένα θέμα που οι Αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν όσο καλύτερα μπορούν, παρά τις υλικοτεχνικές ελλείψεις που μπορεί να υπάρχουν. Ένα από τα μέτρα που λαμβάνονται είναι η απολύμανση των πολιτών σε ειδικούς θαλάμους, όπως αυτός στην πρωτεύουσα της χώρας.