Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τάχθηκε υπέρ των αστυνομικών για το περιστατικό στο Μπάφαλο όπου ένας 75χρονος διαδηλωτής σπρώχτηκε από άνδρες των Αρχών και τραυματίστηκε στο κεφάλι.

«Ο διαδηλωτής στο Μπάφαλο που σπρώχτηκε από την αστυνομία μπορεί να είναι ένας ANTIFA προβοκάτορας. Ο 75χρονος Μάρτιν Γκουτζίνο σπρώχτηκε αφού προσπάθησε να σκανάρει τις επικοινωνίες τους ώστε να προκαλέσει μπλακ άουτ» έγραψε αρχικά ο Τραμπ στο twitter.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παρατήρησα ότι έπεσε πιο δυνατά από ότι τον έσπρωξαν. Θα μπορούσε να είναι στημένο;».

 

Αστυνομικοί σπρώχνουν 75χρονο, τον αφήνουν να αιμορραγεί στο πεζοδρόμιο και τον κοιτούν απαθείς

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά ωμής βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας στις ΗΠΑ στον απόηχο των διαδηλώσεων και των ταραχών για τη δολοφονία του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλοιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με αστυνομικούς να χτυπούν αλύπητα και χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος διαδηλωτές είναι πάμπολλα.

Το τελευταίο ωστόσο που δημοσίευσε η New York Post έχει προκαλέσει νέο κύμα οργής τις τελευταίες ώρες.

Ένας 75χρονος διαδηλωτής στο Μπάφαλο προσπαθεί να περάσει ανάμεσα από αστυνομικούς που κατευθύνονται προς το σημείο μιας διαδήλωσης.

Ξαφνικά ένας αστυνομικός σπρώχνει τον άνδρα ο οποίος πέφτει χτυπώντας το κεφάλι του στο τσιμέντο. Οι σκηνές ανατριχιάζουν καθώς αίμα τρέχει από το κεφάλι του ενώ φαίνεται να χάνει τις αισθήσεις του.

Το εξίσου σοκαριστικό είναι ότι οι αστυνομικοί περνούν σχεδόν από πάνω του κοιτώντας τον με απάθεια. Μόνο όταν παρόντες στο περιστατικό άρχισαν να φωνάζουν σταμάτησαν γύρω του ενώ δεν παρέλειψαν να προσαγάγουν όσους διαμαρτύρονταν.