Το δικό της μήνυμα ευαισθητοποίησης του κοινού στη μάχη κατά της Covid-19 στέλνει η Ελληνίδα σκηνοθέτης Ναταλία Μπουγαδέλλη. Μαζί με τη συνέταιρό της Έμορι Πάρκερ επιστράτευσαν τις γνώσεις τους, το ταλέντο τους και δημιούργησαν το δικό τους διαφημιστικό σποτ «You Can Still Smile» (Μπορείς ακόμη να χαμογελάσεις) για την καμπάνια προώθησης της χρήσης μάσκας για την προστασία από τον κορονοϊό στη Νέα Υόρκη.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Το βίντεο της Ναταλίας Μπουγαδέλλη ήταν μεταξύ των δύο που επιλέχτηκαν από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, προκειμένου να ενταχθεί στην καμπάνια προώθησης της χρήσης μάσκας και έτσι θα προβάλλεται από τα ΜΜΕ για όσο καιρό θα είναι σε ισχύ τα μέτρα κατά της πανδημίας στην Αμερική.

Το τηλεοπτικό σποτ, που έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα, ψήφισαν σχεδόν 48.000 άτομα από όλον τον κόσμο και είχε μεγάλη υποστήριξη από τους Έλληνες και τους ομογενείς που ζουν στην Αμερική.

«Η Νέα Υόρκη όπως πολλές άλλες πόλεις της Αμερικής ήταν και είναι ακόμα σε καραντίνα. Σε όλη τη διάρκεια αυτού του lockdown, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο ενημερώνει καθημερινά τους πολίτες για την πρόοδο σε σχέση με την Covid – 19. Τα γυρίσματα έχουν σταματήσει τελείως αυτήν την περίοδο και αυτό επιβαρύνει αρκετά τις μικρές επιχειρήσεις. Σε ένα από αυτά τα press conferences ο κυβερνήτης ανακοίνωσε τον διαγωνισμό και σκεφτήκαμε πως συμμετέχοντας μπορούμε να δείξουμε την ποιότητα της δουλειάς μας, να διαφημίσουμε την εταιρεία μας, και φυσικά να προβάλουμε το σημαντικό μήνυμα του διαγωνισμού» αναφέρει μιλώντας στο newsbeast.gr η Ναταλία Μπουγαδέλλη.

Όπως επισημαίνει το βίντεο έχει προβληθεί στα μεγαλύτερα αμερικανικά κανάλια όπως CNN, NBC, ABC κ.α. και θα προβάλλεται και στα τοπικά κανάλια ως διαφημιστικό της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Μιλώντας για τις δυσκολίες που βιώνει η Αμερική η δημιουργός του τηλεοπτικού σποτ εξηγεί: «Είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας».

Και προσθέτει: «Το βίντεο θα συμβάλει στο να επανέλθει η Νέα Υόρκη στους ρυθμούς ζωής που είχαμε πριν αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση. Η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη που έχει αποδείξει στην ιστορία πως πάντοτε επανέρχεται δυναμικά και ανακάμπτει».

Μαζί με τη συνέταιρό της και ενώ τα θύματα από τον κορονοϊό αυξάνονται συνεχώς στην Αμερική, έψαχναν έναν τίτλο έξυπνο και αισιόδοξο ώστε να δώσουν μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των πολιτών της Νέας Υόρκης που ζουν επί περίπου 2,5 μήνες κλεισμένοι στα σπίτια τους και έχουν έρθει αντιμέτωποι ακόμη και με την ανεργία. Έτσι είπαν το τηλεοπτικό τους σποτ «You Can Still Smile». 

«Τα μάτια των ανθρώπων είναι τόσο εκφραστικά. Ακόμα χωρίς να φαίνεται το χαμόγελο τους λόγω της μάσκας μπορούμε να κατανοήσουμε τα συναισθήματα τους και την ιστορία τους. Γι’ αυτό επικεντρωθήκαμε στο πρόσωπο τους προσπαθώντας να θολώσουμε το φόντο της κάθε εικόνας» εξηγεί.

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ:

Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο newsbeast.gr η Ναταλία Μπουγαδέλλη. Μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα της στο Instagram και να την ακολουθήσετε (@nataliabougadellis).