Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ξένοι, σκοτώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Καμπούλ σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι και ενόπλων Ταλιμπάν σε ένα λιβανέζικο εστιατόριο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν όπου συχνάζουν ξένοι, ανέφερε η αστυνομία. Ο συνολικός απολογισμός περιλαμβανομένων και των δραστών ανέρχεται σε 17 νεκρούς.

«Υπήρχαν τουλάχιστον τρεις δράστες, είναι όλοι νεκροί. Δυστυχώς άλλοι 14 άνθρωποι, περιλαμβανομένων ξένων, βρήκαν το θάνατο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ, ο Μοχάμαντ Ζαχίρ.
Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περί τις 19:20 τοπική ώρα (16:50, ώρα Ελλάδας) στο εστιατόριο, που βρίσκεται σε μια περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες πρεσβείες, ιδίως αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Βρετανίας, καθώς και γραφεία της αφγανικής κυβέρνησης. Αμέσως μετά ακολούθησαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών.

«Απομακρύναμε δύο τραυματίες, αλλά μπορεί να υπάρχουν κι άλλα θύματα», είπε αξιωματικός της αστυνομίας αναφερόμενος στην επίθεση στην «Ταβέρνα του Λιβάνου», ένα εστιατόριο όπου συχνάζουν διπλωμάτες, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και άλλα μέλη των κοινοτήτων των ξένων στην αφγανική πρωτεύουσα.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.