Ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, χαρακτήρισε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ «εντελώς βλάκα» αφού δε φόρεσε μάσκα προστασίας προσώπου σε μία σειρά πρόσφατων δημόσιων εκδηλώσεων, υποστηρίζοντας ότι το έλλειμμα ηγεσίας (του Τραμπ) στο συγκεκριμένο ζήτημα «κοστίζει ανθρώπινες ζωές».

Η απόφαση για το αν κάποιος πρέπει να φοράει μάσκα προσώπου δημοσίως βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής πολιτικής αντιπαράθεσης, με τους δύο προεδρικούς υποψηφίους να υιοθετούν εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η απόφαση του Μπάιντεν να φορέσει μάσκα σε μία δημόσια ανοιχτή εκδήλωση την Ημέρα της Μνήμης, κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τον Μάρτιο, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής του προέδρου Τραμπ, ο οποίος προχώρησε σε επανάληψη της ανάρτησης μιας φωτογραφίας του Μπάιντεν στην ίδια εκδήλωση, σχολιάζοντας: «Αυτό μπορεί να βοηθήσει να εξηγηθεί γιατί δεν αρέσει στον Τραμπ να φοράει μάσκα δημοσίως».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει φορέσει μάσκα προστασίας προσώπου μπροστά στις κάμερες σε μια σειρά δημόσιων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των πρόσφατων εορτασμών για την Ημέρα της Μνήμης στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέτρα κατά του Πεκίνου για το Χονγκ Κονγκ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι προετοιμάζεται για να λάβει μέτρα κατά της Κίνας αυτή την εβδομάδα, σχετικά με την προσπάθεια του Πεκίνου να επιβάλει στο Χονγκ Κονγκ νόμους περί εθνικής ασφάλειας .

Ωστόσο, ο ίδιος δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Κίνας για τις ενέργειές της στο Χονγκ Κονγκ, ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο: «Κάνουμε κάτι τώρα. Νομίζω ότι θα το βρείτε πολύ ενδιαφέρον, αλλά δε θα μιλήσω σήμερα γι’ αυτό».

«Είναι κάτι για το οποίο θα ακούσετε σχετικά…, πριν από το τέλος της εβδομάδας –πολύ δυναμικά, νομίζω» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ απαντώντας σε δεύτερη ερώτηση.

Μήνυση κατά της Νάνσι Πελόζι θα καταθέσουν οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα μηνύσουν τη Δημοκρατική πρόεδρο του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος Νάνσι Πελόζι για τις αλλαγές στον κανονισμό κοινοβουλευτικής λειτουργίας που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως ψηφοφορία διά πληρεξούσιου, όπως ανέφεραν χθες πηγές στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η μήνυση θα κατατεθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, με στόχο να εμποδιστεί η εφαρμογή του νέου συστήματος, που οργανώθηκε από τη δημοκρατική πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων, ώστε να επιτρέπεται η ψηφοφορία εξ αποστάσεως μέσω πληρεξούσιου την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη μήνυση θα υποστηρίζεται ότι οι αλλαγές στον κανονισμό είναι αντισυνταγματικές, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Disney: Ετοιμότητα για τη σταδιακή επαναλειτουργία των θεματικών πάρκων στο Ορλάντο

Εν τω μεταξύ η Walt Disney Co θα παρουσιάσει σήμερα την πρότασή της για τη σταδιακή επαναλειτουργία των θεματικών πάρκων της στο Ορλάντο της Πολιτείας Φλόριντα, σε μια τοπική ομάδα δράσης, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Η Disney άρχισε τον Ιανουάριο να κλείνει τα θεματικά της πάρκα σε ολόκληρο τον κόσμο ώστε να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Η εταιρία άρχισε να ανοίγει και πάλι τα θεματικά της πάρκα, προηγούμενα μέσα στον μήνα, επιτρέποντας έναν περιορισμένο αριθμό επισκεπτών στο πάρκο της στη Σανγκάη (Shanghai Disneyland) με την εφαρμογή μέτρων τήρησης της κοινωνικής απόστασης, αλλά και άλλων μέτρων προστασίας.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που εφαρμόζονται προβλέπεται ότι οι επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκες, αλλά και να έχει ελεγχθεί η θερμοκρασία του σώματος τους.