Στη δίνη του ερωτικού σκανδάλου βρίσκεται από την Παρασκευή η Γαλλία, όταν δηλαδή το περιοδικό Closer αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος της χώρας διατηρεί μυστική σχέση με τη 40χρονη ηθοποιό, Ζουλί Γκαγιέν.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, Le Parisien, η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, Βαλερί Τριερβελλέρ, νοσηλεύεται με νευρικό κλονισμό και, μάλιστα, δεν αποκλείεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα ακόμη ημέρες.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Βαλερί Τριερβελλέρ είχε ακούσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό στο Παρίσι, ωστόσο δεν ήθελε να τις πιστέψει.

Μάλιστα αναφέρει ότι το Προεδρικό ζεύγος είχε περάσει τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων με την οικογένεια της δημοσιογράφου.

Εν τω μεταξύ, ο Ολάντ που κλείνει το Μάιο δύο χρόνια στην Προεδρία της Γαλλίας καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την οικονομία της χώρας, η οποία έχει κυριολεκτικά βαλτώσει.

Αύριο θα παραχωρήσει την καθιερωμένη κάθε έξι μήνες συνέντευξη Τύπου σε εκατοντάδες δημοσιογράφους από ολόκληρο τον κόσμο και αντί να απαντήσει ερωτήσεις για την οικονομία, θα κληθεί να ξεκαθαρίσει το τι γίνεται με την προσωπική του ζωή.