Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων σε σφαγεία της Γερμανίας

Τηλεδιάσκεψη Μακρόν - Μέρκελ με φόντο την πανδημία του κορονοϊού


ΚΟΣΜΟΣ
12:15
18/05/2020
Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων σε σφαγεία της Γερμανίας
loading

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει αργότερα σήμερα, Δευτέρα (18/5) τηλεδιάσκεψη με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Μακρόν.

Στη δήλωση προστίθεται πως οι δύο ηγέτες, η τηλεδιάσκεψη των οποίων θα αρχίσει στις 16:30 (ώρα Ελλάδας), θα παρουσιάσουν με κοινή συνέντευξη Τύπου μια νέα γαλλογερμανική πρωτοβουλία στο τέλος της συνομιλίας τους, γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων στα σφαγεία της Γερμανίας

Περισσότεροι από 90 εργαζόμενοι σε ένα σφαγείο στη βορειοδυτική Γερμανία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μία ακόμη εστία μόλυνσης στον τομέα αυτό, στον οποίο το Βερολίνο σκοπεύει να επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες λειτουργίας.

Η νέα εστία μολύνσεων αφορά «92 εργαζόμενους» σε «ένα εργοστάσιο κοπής» κρέατος στην πόλη Ντίσεν στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Η παραγωγή στο εν λόγω εργοστάσιο «διεκόπη» και οι ασθενείς «τέθηκαν σε καραντίνα», καθώς και όλοι όσοι «ήρθαν σε επαφή μαζί τους», πρόσθεσαν οι Αρχές όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαγνωστικά τεστ διενεργήθηκαν μετά τα αυξημένα ποσοστά μολύνσεων από την covid-19 στη βιομηχανία του κρέατος σε όλη τη Γερμανία.

Στις αρχές Μαΐου 183 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο Κέσφελντ της Ρηνανίας- Βόρειας Βεστφαλίας.

Τον Απρίλιο 300 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 200 Ρουμάνοι, σε ένα σφαγείο στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο μολύνθηκαν.

Οι άσχημες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια αυτά θεωρούνται η βασική αιτία των μολύνσεων, καθώς και η χρήση πολλών αλλοδαπών εργατών, καταγγέλλει το γερμανικό συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων NGG.

Στα σφαγεία εργάζονται πολλοί άνθρωποι από την ανατολική Ευρώπη οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν και να εργάζονται σε κακές συνθήκες υγιεινής.

Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου μέτρα με τα οποία θα τίθενται αυστηρότεροι κανόνες για τις συνθήκες εργασίας στα σφαγεία. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, μεταξύ άλλων πρόκειται να απαγορευθούν τα συμβόλαια υπεργολαβίας.

Εκτός Γερμανίας τα κρούσματα μόλυνσης από την covid-19 μεταξύ εργαζομένων σε σφαγεία εγείρουν ολοένα και περισσότερες ανησυχίες.

Στη Γαλλία περισσότεροι από 10ο άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε δύο «εστίες» σε δύο σφαγεία.

Στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες τα σφαγεία που χρειάστηκε να αναστείλουν την εργασίας τους εξαιτίας της εμφάνισης πολλών κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων. Εξάλλου την Τετάρτη ένας τέταρτος επιθεωρητής, αρμόδιος για τον έλεγχο των υγειονομικών συνθηκών στα αμερικανικά σφαγεία, πέθανε λόγω της covid-19.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει