Υπέρ του γύρισε ο σεφ Eduardo Garcia το σοκ του ακρωτηριασμού του χεριού του σε ατύχημα. Ο μάγειρας από το Πόρτλαντ του Όρεγκον αντικατέστησε το χαμένο χέρι με ένα βιονικό και παρότι ακόμα μαθαίνει πώς να το χρησιμοποιεί ενώ μαγειρεύει, διαπιστώνει πως υπάρχουν και τα θετικά του.

«Έχω υπερδυνάμεις. Μπορώ να βγάζω το φαγητό από το φούρνο και να μην καίγομαι!», είπε στο Good Morning America. «Ούτε κόβω πια τα δάχτυλά μου, είναι σούπερ!».

Η περιπέτεια του Garcia άρχισε πριν από δύο χρόνια όταν έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ είχε βγει για κυνήγι ελαφιού.
«Έπεσα πάνω σε μια νεκρή αρκούδα», περιέγραψε ο 32χρονος, σύμφωνα με τη Daily Mail. «Έβγαλα το μαχαίρι μου και μαχαίρωσα τη σορό».

Δεν ήξερε όμως πως υπήρχε ηλεκτροφόρο καλώδιο κάτω από την αρκούδα, που τον «χτύπησε».

Θυμάται την καρδιά του να χτυπά δυνατά, τα μάτια του να μένουν ανοιχτά και τον ίδιο να λέει στον εαυτό του να πέσει στα γόνατα. Μετά περπάτησε 1,5 χιλιόμετρο αναζητώντας βοήθεια.

Έμεινε για 48 ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχασε τέσσερα πλευρά, μυϊκές ομάδες στον κορμό του και είκοσι πέντε εκατοστά από το αριστερό του χέρι.

Πέντε μέρες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, επέστρεψε στην κουζίνα και μαγείρεψε για φίλους. «Ήταν εφικτό και σκέφτηκα πως έτσι θα γίνω πιο γρήγορα καλά», εξήγησε.

Ο Garcia δεν πιστεύει πως είναι ο ίδιος σεφ που ήταν πριν το ατύχημα ούτε πως θα καταφέρει ποτέ να είναι το ίδιο γρήγορος, αν και διαρκώς βελτιώνεται.

Το βιονικό χέρι έγινε γι’ αυτόν απροσδόκητο εργαλείο στην κουζίνα, ωστόσο ο 32χρονος τονίζει πως το κλειδί της επιτυχίας είναι η θετική σκέψη.

«Να τα δίνεις όλα και να το απολαμβάνεις», λέει, «να ξεκινάς κάθε μέρα με χαμόγελο».

Δείτε τις φωτογραφίες

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.