Πιο αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση του Παναμά για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η χώρα μετρά ηδη 27 νεκρούς και 1.075 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ένα από αυτά θα είναι η κυκλοφορία ανδρών και γυναικών διαφορετικές μέρες. Συγκεκριμένα:

Από την Τετάρτη και για δεκαπέντε ημέρες οι άνδρες θα μπορούν να βγαίνουν για να κάνουν προμήθειες ή για να πάνε στο φαρμακείο για δύο ώρες, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Η έξοδος στις γυναίκες θα επιτρέπεται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Την Κυριακή, απαγορεύεται η έξοδος στους πάντες, ανεξαρτήτως φύλου.

«Αυτή η καραντίνα δεν έχει κανέναν απολύτως άλλο στόχο παρά να σωθούν ζωές» είπε ο υπουργός Ασφάλειας Χουάν Πίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η κατανομή των εξόδων που ανακοινώθηκε είναι το «πιο απλό μέσο» για να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορούν στους δρόμους, πρόσθεσε ο Πίνο.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι, διευκρίνισε ο ίδιος, συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο διότι παραβίασαν τους κανόνες του «πλήρους και υποχρεωτικού» περιορισμού στο σπίτι που επιβλήθηκε σε όλους τους πολίτες την 24η Μαρτίου.