Σε αεροπορική επιδρομή του στρατού στην πόλη Αλ-Μπαμπ της επαρχίας Χαλέπι, σκοτώθηκαν σήμερα, τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά γυναίκες και ένα παιδί, σύμφωνα με μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Ελικόπτερα του στρατού εξαπέλυσαν εκρηκτικά εναντίον της πόλης, προκαλώντας επίσης σημαντικές υλικές ζημιές, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Πλάνα που ανέβηκαν στο YouTube από μαχητές δείχνουν τις καταστροφές στην Αλ-Μπαμπ μετά την επίθεση: σύννεφα καπνού και σκόνης στον αέρα και ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων στους δρόμους.

Στις εικόνες που μεταδίδονται διαδικτυακά βλέπει κανείς δύο άνδρες που προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα ενός κόκκινου φορτηγού που έχει καταστραφεί σχεδόν πλήρως από την έκρηξη και του οποίου η οροφή έχει βαθουλώσει εντελώς. Στις μπροστινές θέσεις φαίνεται ένας άνδρας, προφανώς νεκρός.

Ένας άλλος άνδρας είναι στο έδαφος, καβαλικεύοντας ακόμη τη μοτοσικλέτα του πάνω στο δρόμο, το κεφάλι σε μια λίμνη αίματος. Μπροστά από το φορτηγό, ένας άνδρας είναι τραυματισμένος θανάσιμα στο κεφάλι.

Το καθεστώς κατηγορείται συχνά από την αντιπολίτευση, τις ξένες κυβερνήσεις και τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι εξαπολύει εκρηκτικά με στόχο αμάχους.

Σε μια αεροπορική επιδρομή που σκότωσε δέκα ανθρώπους στο Χαλέπι την Πέμπτη, ο στρατός εξαπέλυσε τέτοια εκρηκτικά από ελικόπτερα εναντίον του τομέα Ουάντι Κάντι Ασκάρ, σύμφωνα με μαχητές του OSDH.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει περιγράψει τα όπλα αυτά ως «εμπρηστικές βόμβες που περιέχουν εύφλεκτο υλικό, που μπορεί να συγκριθεί με ναπάλμ».

Η Αλ-Μπαμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας Χαλέπι, είναι συχνά στόχος αεροπορικών επιδρομών, μία από τις οποίες έπληξε ένα υπαίθριο νοσοκομείο στις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το OSDH.