Ένα ζευγάρι Νοτιοαφρικανών, που διαμένει στο Ντουμπάι, θα τρέξει μια κούρσα μαραθωνίου στο… μπαλκόνι του, για να ενθαρρύνει όσους βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους να βγάλουν από το μυαλό τους την επιδημία του νέου κορονοϊού.

Η πρόκληση αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου τοπική ώρα, σε ένα μπαλκόνι μήκους 19 μέτρων και αναμένεται να διαρκέσει 7-8 ώρες, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κόλιν Άλιν, ηλικίας 41 ετών, που θα συμμετάσχει σε αυτήν την περιπέτεια με τη σύζυγό του Χίλντα.

Το ζευγάρι αναμένεται να καλύψει 42,2 χλμ, ακόμα κι αν θα είναι ελάχιστα βολικό να τρέχει από τη μία άκρη του μπαλκονιού στην άλλη, παραδέχθηκε ο Άλιν.

Ο Κόλιν και η Χίλντα δεν θα είναι οι πρώτοι που θα επιχειρήσουν να βιώσουν την εμπειρία: στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί χρήστες έχουν καταγραφεί ενώ τρέχουν μαραθώνιο στα σπίτια τους.

Σε ένα μπαλκόνι μήκους 7 μέτρων στη νοτιοδυτική Γαλλία, ένας 32χρονος άνδρας πήγε από τη μία άκρη στην άλλη περισσότερες από 6000 φορές, ανεβάζοντας τον μαραθώνιό του στο Instagram, όπου πολλοί από τους follower του τον ενθάρρυναν καθ’ όλη τη διάρκεια της κούρσας, η οποία διήρκησε 6 ώρες.

Ένας άλλος έκανε 727 φορές τον γύρο της ταράτσας του, διανύοντας τα 42,2 χλμ σε λίγο παραπάνω από 5 ώρες, υπό τα χειροκροτήματα των γειτόνων του.

Ο αγώνας του ζευγαριού από τη Νότια Αφρική θα μεταδοθεί απευθείας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Η ιδέα είναι να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να «σκεφθούν κάτι άλλο» εκτός του ιού, εξήγησε ο Άλιν, που έχει τρέξει σε πολλούς μαραθωνίους παγκοσμίως.

Η κόρη του ζευγαριού, η Τζίνα, ηλικίας 10 ετών, θα αναλάβει να τους παρέχει νερό και μικρά σνακ, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους.