Συνολικά 1.728 κρούσματα κορονοϊού κατεγράφησαν στην Ιαπωνία μέχρι και το Σάββατο, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, με τα 1.016 να είναι εγχώρια.

Παρόλο που ο αριθμός των μολύνσεων εξακολουθεί να αυξάνεται, η Ιαπωνία άρχισε να αποσύρει ορισμένα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

Την Παρασκευή, το Τόκιο ανακοίνωσε ότι δεν θα επεκτείνει το κλείσιμο των σχολείων ανοίγοντας το δρόμο για επανέναρξη μαθημάτων στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους τον Απρίλιο.

Η διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από την πανδημία του Covid-19 και την επακόλουθη ακύρωση αθλητικών διοργανώσεων και προκριματικών αγώνων σε όλο τον κόσμο.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν πει επανειλημμένα ότι οι Αγώνες θα γίνουν βάσει προγράμματος.

Σειρήνες στην Ιορδανία για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σειρήνες ήχησαν σήμερα στην Ιορδανία κατά την έναρξη της ισχύος απαγόρευσης κυκλοφορίας σε πανεθνικό επίπεδο, με την οποία περιορίζεται επ’ αόριστον η κινητικότητα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων της με στόχο την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχους.

Σε οποιονδήποτε παραβιάσει την απαγόρευση κυκλοφορίας, με την οποία περιορίζεται σοβαρά η μετακίνηση των πολιτών, πέραν εκτάκτων αναγκών και βασικών υπηρεσιών, θα επιβάλλεται φυλάκιση έως και ενός έτους, σύμφωνα με τον στρατό.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας.

Τους 19 έφτασαν οι νεκροί στις Φιλιππίνες

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα τον 19ο θάνατο στη χώρα που σχετίζεται με τον νέο κορονοϊό και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 262 από 230 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έχει θέσει περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της χώρας υπό αυστηρή καραντίνα στο σπίτι ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19.