Δύο μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων γνωστοποίησαν ότι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάριο Ντίας-Μπαλάρτ ανακοίνωσε νωρίτερα χθες Τετάρτη πως άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα το Σάββατο, μία ημέρα αφότου τέθηκε σε αυτοαπομόνωση στην Ουάσινγκτον. «Θέλω όλοι να ξέρουν πως αισθάνομαι πολύ καλύτερα», διαβεβαίωσε ο 58χρονος κοινοβουλευτικός, που εκπροσωπεί τη Φλόριντα στη Βουλή, προσθέτοντας ότι ακολουθεί τις συστάσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Εξήγησε ότι προτίμησε να μην επιστρέψει στο σπίτι του στην πολιτεία του, διότι η σύζυγός του έχει σοβαρές υποκείμενες παθήσεις που την θέτουν σε εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο.

Στη Γιούτα, ο 45χρονος Δημοκρατικός βουλευτής Μπεν ΜακΆνταμς έγινε το δεύτερο μέλος του Κογκρέσου που γνωστοποίησε ότι διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί.

Αφού αισθάνθηκε συμπτώματα κρυώματος το Σάββατο το βράδυ, μετά την επιστροφή του από την Ουάσινγκτον, η κατάστασή του «επιδεινώθηκε»: είχε «πυρετό, ξερό βήχα, δύσπνοια» και «τέθηκα σε καραντίνα από μόνος μου», εξήγησε.

Υποβλήθηκε σε εξέταση την Τρίτη και ενημερώθηκε για τη διάγνωση χθες.

Η πανδημία του SARS-CoV-2 συνεχίζει να εξαπλώνεται στην επικράτεια των ΗΠΑ: οι υγειονομικές αρχές καταμετρούσαν μέχρι χθες Τετάρτη πάνω από 7.700 κρούσματα και 118 θανάτους, κατά δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Πρώτο κρούσμα σε Νικαράγουα

Οι υγειονομικές αρχές της Νικαράγουας κατέγραψαν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό: πρόκειται για 40χρονο πολίτη της χώρας που μολύνθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στον Παναμά, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της χώρας της κεντρικής Αμερικής Ροσάριο Μουρίγιο.

Η Μουρίγιο ανακοίνωσε τον εντοπισμό του κρούσματος σε τηλεοπτικό διάγγελμά της.

Τα τρία πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν στον Μαυρίκιο

Η κυβέρνηση του νησιωτικού κράτους του Μαυρίκιου, στον Ινδικό ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν τρία κρούσματα του κορονοϊού, τα πρώτα στη χώρα.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, πρόκειται για τρεις υπηκόους του Μαυρικίου, «ηλικίας 21, 25 και 59 ετών αντίστοιχα», που επέστρεψαν πρόσφατα στη χώρα. «Δύο είχαν εργαστεί σε κρουαζιερόπλοια», ο τρίτος ήρθε από «το Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρινίζεται.