Σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση προχώρησε μία οικογένεια στην Καλιφόρνια έπειτα από τον θάνατο του σκύλου της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN,  η Alicia και ο David Tschirhart αποφάσισαν να κλωνοποιήσουν τον σκύλο τους Marley (ράτσας Λαμπραντόρ), όταν πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 12 ετών.

Η οικογένεια ήταν ιδιαίτερα δεμένη με τον Marley, καθώς τον απέκτησε όταν έσωσε την Alicia από πιθανό τσίμπημα κροταλία, που ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος.

Έτσι, αποφάσισαν να στείλουν δείγμα του ιστού του στην εταιρεία ViaGen κι έτσι δημιουργήθηκε ο Ziggy.

Μάλιστα, η οικογένεια κατέβαλε το ποσό των 50.000 δολαρίων προκειμένου να αναπληρώσει το κενό του Marley με τον Ziggy.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε κλωνοποίηση σκύλου, καθώς το 2018 η τραγουδίστρια Barbara Streisand αποκάλυψε πως δύο σκύλοι της ήταν κλώνοι προηγούμενού της σκύλου, ενώ αντίστοιχες ενέργειες έγιναν τόσο στη Νότια Κορέα με τη δημιουργία επτά σκύλων από έναν που φημίζεται για την όσφρησή του όσο και στις ΗΠΑ με δείγμα από τον σκύλο που βρήκε τον τελευταίο επιζώντα στους Δίδυμους Πύργους, έπειτα από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, να δημιουργεί πέντε κουτάβια.

Πάντως, η πρακτική αυτή βρίσκει αντίθετους όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων, καθώς την θεωρούν ανήθικη.

«Αν αναλογιστεί κανείς πως εκατομμύρια άλλοι σκύλοι θανατώνονται κάθε χρόνο στα καταφύγια ζώων επειδή δε βρίσκουν ένα σπίτι, η κλωνοποίηση γίνεται ολοένα και λιγότερο εύκολο να την υπερασπιστείς», ανέφεραν για το θέμα από την PETA.