Ενταφιάστηκαν 20 πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αλβανία

Την ικανοποίησή του για το γεγονός εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών


ΚΟΣΜΟΣ
21:23
12/02/2020
Ενταφιάστηκαν 20 πεσόντες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Αλβανία
6
loading

Με όλες τις προβλεπόμενες τιμές πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου η τελετή ενταφιασμού των οστών 20 Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών του ελληνοτταλικού πολέμου, στο στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας, στην Αλβανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τα οστά ανευρέθησαν στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας του 2009 για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό ταυτότητας και ενταφιασμό των πεσόντων της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα την περίοδο 1940-41.

Στην τελετή, χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργυροκάστρου, κ. Δημητρίου, παρέστησαν εκπρόσωποι του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, η πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, καθώς και εκπρόσωποι της Ομογένειας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως «80 χρόνια μετά τη θυσία τους, οι ψυχές των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών θα αναπαυθούν εν ειρήνη και χαιρετίζει τη συνεργασία με την αλβανική πλευρά στο ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στη συνέχιση των εργασιών επί του πεδίου και στην πλήρη εφαρμογή της διακρατικής αυτής συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Μετρ

  Επιβάλλεται, κάθε φορά, η δημοσίευση των ονομάτων των πεσόντων ηρώων με σύντομο βιογραφικό τους για νσ μάθουμε σε ποιούς χρωστάμε την ελεύθερη πατρίδα μας.

 2. avatar Νίκος Δημήτρης Παππάς

  Στην Βόρεια Ήπειρο ενταφιάστηκαν όχι στην Αλβανία

 3. avatar Manoschart

  Να στηθεί κάπου στα ελληνοαλβανικα σύνορα ενα τεράστιο μνημείο αφιερωμενο στους ηρωες του 1940 όπου θα αναγράφονται τα ονόματα τους

 4. avatar Γ.Π

  Μετα απο 80 χρονια επιτελους. Εχω επισκεφθει το μερος αυτο.

 5. avatar Θ Δημου

  Καλημέρα,

  Υποθέτω οτι οι νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί. Αν ναι, θα ήταν καλό να δημοσιευθούν τα ονοματά τους.

  Ευχαριστώ

 6. avatar A.M.

  Ούτε ένα σχόλιο, ούτε ένα ευχαριστώ.
  Δεν πειράζει. Σας ευχαριστούμε.Σας θυμάμαι και ελπίζω να σας τιμήσω ανάλογα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει