Στην ταινία «Captain Phillips», ο Τομ Χανκς υποδύεται τον καπετάνιο ενός αμερικανικού φορτηγού πλοίου στα ανοιχτά της Σομαλίας, ο οποίος χωρίς όπλα προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τους Σομαλούς πειρατές.

Ο πραγματικός όμως Captain Phillips δεν γνώριζε τότε το μυστικό για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους πειρατές και να αποτρέψει την επίθεσή τους στο πλοίο: Οι Σομαλοί πειρατές σιχαίνονται την Britney Spears!

Την αποκάλυψη έκανε ένας αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Daily Beast. Όπως είπε, τα τραγούδια της Britney φαίνεται να είναι άκρως αποτελεσματικά «όπλα» εναντίον των πειρατών, οι οποίοι υποχωρούν στο άκουσμα και μόνο της φωνής της τραγουδίστριας από τα ηχεία πλοίου.

«Είναι τόσο αποτελεσματικό που σπάνια χρειάζεται να καταφύγει το πλήρωμα στη χρήση όπλων». «Μόλις οι πειρατές πάρουν μία δόση από Britney, αποχωρούν όσο πιο γρήγορα μπορούν», πρόσθεσε.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η μουσική χρησιμοποιείται ως γραμμή άμυνας των ΗΠΑ. Το τραγούδι του Bruce Springsteen «Born in the USA» με τον πατριωτικό του στόμφο είχε χρησιμοποιηθεί στο Γκουαντάναμο, για να «λυγίσει» τους κρατούμενους.