Ένας Τούρκος στρατιώτης και ένας πολίτης, μέλος των τουρκικών δυνάμεων, υπέκυψαν στα τραύματά τους που προκλήθηκαν από τον βομβαρδισμό της Ιντλίμπ από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό των νεκρών κατά το περιστατικό, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία συνεχίζει να πλήττει στόχους στην περιοχή αυτή της βορειοανατολικής Συρίας «σε νόμιμη αυτοάμυνα».

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είχε ενημερώσει τη Ρωσία για τις εξελίξεις στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι δεν είχε προειδοποιηθεί για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας εκεί.

«Η δήλωση πως η Ρωσία δεν είχε ενημερωθεί δεν είναι ορθή. Η Τουρκία παρέχει τακτική και άμεση πληροφόρηση στη Ρωσία. Ενημέρωσε επίσης και για αυτό το πιο πρόσφατο περιστατικό. Δεν είναι αλήθεια να πούμε ότι δεν μοιραστήκαμε την πληροφορία. Οι μηχανισμοί που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιούνται όπως πάντα», είπε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε δεκάδες στόχους της συριακής κυβέρνησης σε ένα περιστατικό που μπορεί να θέσει σε δοκιμασία τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα.

Ο πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε πως σκοτώθηκαν από 30 έως 35 στρατιώτες του καθεστώτος. Όμως η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως δεκατρείς κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν.