Βικτόρια και Αλέξανδρος ήταν τα πιο δημοφιλή ονόματα μεταξύ των νεογέννητων πέρυσι στη Βουλγαρία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR). Ακολουθούν τα ονόματα Μαρία και Γκεόργκι.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από τις αρχές του 21ου αιώνα, τα ονόματα που προτιμούν οι γονείς για τα παιδιά τους είναι, πέρα από τα συνηθισμένα στη χώρα, αυτά που έχουν παγκόσμια «αναγνωρισιμότητα», όπως Αλέξανδρος, Βίκτορ, Βικτόρια, Νικόλ, Σοφία και Μάρτιν. Εξάλλου, στα πλέον δημοφιλή επίθετα συγκαταλέγονται τα Ιβάνοφ, Ιβάνοβα, Γκεοργκίεφ, Γκεοργκίεβα και Ντιμιτρόφ, Ντιμίτροβα.

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας όπου ο μεγαλύτερος αριθμός των Βούλγαρων πολιτών εορτάζει την ονομαστική του εορτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνολικά, 807.548 Βούλγαροι έχουν ονομαστική εορτή την ημέρα του Αγίου Βασιλείου την 1η Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου), του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου), της Αγίας Τατιανής (12 Ιανουαρίου) του Αγίου Αντωνίου (17 Ιανουαρίου) και του Αγίου Αθανασίου (18 Ιανουαρίου).