Ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες προσπαθούν να εξουδετερώσουν τους εξτρεμιστές σε ένα εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι έχουν μια «καλή ευκαιρία» να το επιτύχουν, ενώ τόνισε πως οι αρχές της χώρας του προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ότι πράγματι την επίθεση διέπραξαν μέλη της σομαλικής ένοπλης οργάνωσης που ανέλαβε χθες την ευθύνη.

«Οι εγκληματίες βρίσκονται τώρα συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο μέσα στο κτίριο. Με τους επαγγελματίες που βρίσκονται εκεί, διαβεβαιώνω τους πολίτες της Κένυας ότι έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να τους εξουδετερώσουμε επιτυχώς», είπε ο Κενυάτα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο πρόεδρος της Κένυας πρόσθεσε ότι οι Σομαλοί αντάρτες αλ Σεμπάμπ πράγματι ανακοίνωσαν ότι αυτοί ευθύνονται για την επίθεση, η οποία άρχισε χθες Σάββατο, επισήμανε όμως ότι οι κενυατικές αρχές διεξάγουν έρευνα για να «καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα» για το ποιος ευθύνεται για την αιματηρή ενέργεια.

«Θα τιμωρήσουμε τους εγκεφάλους αυτής της πράξης άμεσα και πραγματικά πολύ οδυνηρά», πρόσθεσε ο Κενυάτα. «Θα πληρώσουν για τις ειδεχθείς και κτηνώδεις αυτές πράξεις».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Κένυας ανακοίνωσε ότι ένας ανιψιός του και η αρραβωνιαστικιά του είναι ανάμεσα στους 59 ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν από την επίθεση των ενόπλων στο εμπορικό κέντρο.