Τη διάθεσή του να προβεί σε βελτιώσεις που αφορούν το συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας εκφράζει ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν. Την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται σε αναβρασμό και διαδηλώνουν κατά των μεταρρυθμίσεω,ν που επιθυμεί η κυβέρνηση, το περιβάλλον του Μακρόν εξηγεί πως θα πραγματοποιηθούν νέες διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για το θέμα αυτό αργότερα μέσα στη μέρα.

«Ο πρόεδρος δεν θα εγκαταλείψει το σχέδιο αυτό για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά είναι διατεθειμένος να το βελτιώσει μέσω των συζητήσεων με τα συνδικάτα», διευκρίνισε η γαλλική προεδρία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος ως το τέλος της εβδομάδας, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο γαλλικά ΜΜΕ.

Μαζί με τον νέο επικεφαλής της κυβέρνησης για το σχέδιο αυτό μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού Λοράν Πιετρασεφσκί, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ θα συναντήσει σήμερα τον έναν μετά τον άλλον τους επικεφαλής των συνδικάτων και της εργοδοσίας σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην κρίση, η οποία έχει παραλύσει σε μεγάλο βαθμό τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με την προεδρία, ο Μακρόν έχει θέσει ως «στόχο να εξασφαλιστεί μια παύση» της κινητοποίησης «κατά τη διάρκεια των εορτών» των Χριστουγέννων. Τα συνδικάτα που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή των διαμαρτυριών για το μεταρρυθμιστικό αυτό σχέδιο της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν προς το παρόν ότι θέλουν να συνεχίσουν την κινητοποίηση, χωρίς να αφήνουν το περιθώριο για μια «ανακωχή» κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, οι οποίες αρχίζουν σε τρεις ημέρες στη Γαλλία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.