Άλλοι στη θέση του ίσως και να τα είχαν παρατήσει. Αλλά όχι ο μικρός Oliver Kirk, από τη Βρετανία. Στα εννιά του χρόνια ζει με το μισό κρανίο να του έχει αφαιρεθεί εξαιτίας… μιας ιγμορίτιδας, ωστόσο συνεχίζει κανονικά το σχολείο του και τη ζωή του φορώντας ένα… κράνος ποδηλάτη για να προστατεύσει τον εγκέφαλό του.

Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Oliver είχε ως αποτέλεσμα το μισό του κεφάλι να καλύπτεται μόνο από ένα λεπτό στρώμα δέρματος, κι έτσι φόρεσε το κράνος επί πέντε μήνες.

Πριν από δύο εβδομάδες, ωστόσο, υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για την τοποθέτηση υποκατάστατου στο κρανίο του για να καλυφθεί το κενό.

Έχει πλέον απελευθερωθεί από την υποχρέωση να φορά κράνος και ανυπομονεί να αθληθεί και πάλι.

Η περιπέτεια του 9χρονου άρχισε από μία κοινή μόλυνση στα ιγμόρεια που για τους περισσότερους ανθρώπους λήγει με φάρμακα ή, αν η περίπτωση είναι πιο βαριά, με αντιβιοτικά.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, περίπου μία στις 10.000 σύμφωνα με την Daily Mail, η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στην περιοχή που περιβάλλει τα μάτια, τα οστά, το αίμα ή τον εγκέφαλο.

Οι γονείς του Oliver, η Liz και ο David, πρόσεξαν για πρώτη φορά πως κάτι συμβαίνει το Φεβρουάριο, όταν τα βλέφαρα του Oliver άρχισαν να πέφτουν και υπέφερε από πονοκεφάλους. Αυτό συνέβαινε επειδή η περιοχή του εγκεφάλου του πρηζόταν και πίεζε τα μάτια του. Η κατάστασή του γρήγορα επιδεινώθηκε και οι χειρουργοί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν όλη την αριστερή πλευρά του κρανίου του.

Καθάρισαν τον εγκέφαλό του από τη μόλυνση αλλά φοβούνταν για το ενδεχόμενο βακτήρια να έχουν περάσει στο κρανίο του κι έτσι αποφάσισαν μετά την επέμβαση να μην το τοποθετήσουν και πάλι στο κεφάλι του.

Ο Oliver ανάρρωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες αλλά έχοντας μόνο δέρμα πάνω από τον μισό εγκέφαλό του έπρεπε να φορά κρανίο για να προστατεύει το κεφάλι του. Μέχρι που υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για την τοποθέτηση τεχνητού κρανίου.