Τουλάχιστον οκτώ ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στο Βόρειο Σινά χθες βράδυ και μια αποθήκη όπλων καταστράφηκε, δήλωσαν σήμερα ο αιγυπτιακός στρατός και κάτοικοι.

«Το Σάββατο στις 21:00 οι ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν με επιτυχία επιχείρηση εναντίον μιας τρομοκρατικής ομάδας που είχε βάψει τα χέρια της με αίμα μαρτύρων του στρατού και της αστυνομίας στο Βόρειο Σινά. Η επιχείρηση αυτή προκάλεσε 25 νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των τρομοκρατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, ο συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι.

Μια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιείτο για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας καταστράφηκε επίσης, σύμφωνα με τον ίδιον.

Στρατιωτικές πηγές δήλωσαν, υπό τον όρο της ανωνυμίας, πως οι επιδρομές που διενεργήθηκαν από στρατιωτικά ελικόπτερα κοντά στο χωριό Τούμα, που βρίσκεται κοντά στο Σέιχ Ζουέιντ, προκάλεσαν 15 νεκρούς στις τάξεις των ισλαμιστών μαχητών.

Στην Τούμα, αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν το θάνατο οκτώ ανθρώπων, οι κηδείες των οποίων έγιναν σήμερα.
Η περιοχή του Σινά κατοικείται κυρίως από βεδουίνους που οι σχέσεις τους με την κεντρική κυβέρνηση είναι δύσκολες. Οι ισλαμιστές μαχητές έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εκεί από τις αρχές Ιουλίου, όταν ο στρατός απομάκρυνε από την εξουσία τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Την Τετάρτη, ο στρατός είχε δηλώσει πως σκότωσε «60 τρομοκράτες» μέσα σε ένα μήνα στο Βόρειο Σινά, όπου οι δυνάμεις της τάξης έχουν χάσει περίπου 30 άνδρες μετά την καθαίρεση του Μόρσι στις 3 Ιουλίου.

Στη χερσόνησο του Σινά, που συνορεύει με τη λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, διεξάγεται επίσης λαθρεμπόριο ενώ έχει αναβιώσει η δράση ισλαμιστικών ομάδων που τη χρησιμοποιούν ως βάση εναντίον του εβραϊκού κράτους, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.