Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε απόψε ότι αποφάσισε να παρατείνει για αρκετές ημέρες το κλείσιμο πολλών πρεσβειών και προξενείων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ορισμένες πρεσβείες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 10 Αυγούστου αλλά αυτό δεν οφείλεται στη διατύπωση νέων απειλών για τρομοκρατικό χτύπημα αλλά είναι αποκλειστικά ένα προληπτικό μέτρο.

Ορισμένες διπλωματικές αποστολές, όπως αυτές της Καμπούλ, της Βαγδάτης και του Αλγερίου που παρέμειναν κλειστές σήμερα θα επιτραπεί να ξαναλειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα. Θα παραμείνουν όμως κλειστές οι πρεσβείες και τα προξενεία στο Άμπου Ντάμπι, το Αμάν, το Κάιρο, το Ριάντ, το Νταρχάν της Μογγολίας, την Τζέντα, την Ντόχα, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, τη Μανάμα, τη Μουσκάτ, τη Σαναά, την Τρίπολη της Λιβύης, το Ανταναρίβο, τη Μπουζουμπούρα, το Τζιμπουτί, το Χαρτούμ, το Κιγκάλι και το Πορτ Λουί, την πρωτεύουσα του Μαυρίκιου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης από αύριο οι διπλωματικές αποστολές στη Νουαξότ, τη Χεράτ, το Μαζάρ ελ Σαρίφ, τη Βασόρα και το Ερμπίλ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.