Σήμα κινδύνου έχει εκπέμψει στις ΗΠΑ μετά τις απειλές της Αλ Κάιντα για επιθέσεις, με τον πρόεδρο της επιτροπής εσωτερικής ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ ΜαΚόλ να κάνει λόγο για «τις πιο αξιόπιστες και ακριβείς απειλές που έχουν διατυπωθεί από την 11η Σεπτεμβρίου».

Οι ΗΠΑ έκλεισαν γι’ αυτό το λόγο είκοσι πρεσβείες, ενώ 25 πρεσβείες και προξενεία έχουν κλείσει σε Μέση Ανατολή και την Ασία, μετά τα λουκέτα σε γαλλικές, γερμανικές και βρετανικές αποστολές στην Υεμένη.

«Φαίνεται ότι επίκειται επίθεση», δήλωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. «Υπάρχει σημαντική ροή πληροφοριών για απειλές και σε αυτό αντιδρούμε, εξήγησε στο ABC ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο ακριβής στόχος δεν είναι γνωστός, αλλά «η πρόθεση είναι σαφής. Αντικείμενο είναι η επίθεση κατά δυτικών συμφερόντων, όχι μόνο αμερικανικών», δήλωσε στην εκπομπή This Week.

Τα «στοιχεία της αλ Κάιντα έχουν λάβει θέσεις», σύμφωνα με τον Ντατς Ράπερσμπεργκ, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων . Οι Ηνωμένες Πολιτείες το γνωρίζουν «διότι έχουμε λάβει πληροφορίες για το γεγονός ότι “υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο κάνουν λόγο για μεγάλη επίθεση”».

Σύμφωνα με τον Πίτερ Κινγκ, επίσης μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, πληροφορίες αναφέρονται στην προετοιμασία «τεράστιας επίθεσης, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες ημερομηνίες. Πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί πιθανότατα στη Μέση Ανατολή ή γύρω από πρεσβεία, αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο», πρόσθεσε.

«Αυτό που έχουμε ακούσει είναι πληροφορίες για τις προθέσεις τους και για ορισμένα πρόσωπα που καταστρώνουν σχέδια, όπως συνέβαινε πριν από την 11η Σεπτεμβρίου. Αλλά δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας ή για παγιδευμένα αυτοκίνητα που ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν», δήλωσε στο NBC ο Σάξμπι Τσάμπλις, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.