Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βενετία, Ιταλία: Καράβια βγήκαν στη στεριά… όση υπάρχει

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Βενετία, μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που την έπληξαν την Τρίτη (12/11), με την πλημμυρίδα να φτάνει τα 187 εκατοστά, τη δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην πόλη.

Όσο για τις ζημιές που έχουν προκληθεί, ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια. Σύμφωνα με τους τοπικούς παράγοντες, το αξιοθέατο που κινδυνεύει να πληγεί ανεπανόρθωτα, είναι η ιστορική Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Μπίχατς, Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Εξαθλίωση σε πολύχρωμο φόντο

Το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα θα απασχολήσει έντονα και αυτόν τον χειμώνα την Ευρώπη. Ο ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα, προειδοποίησε τις βοσνιακές Αρχές για πιθανή ανθρωπιστική κρίση, λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στους χώρους υποδοχής της χώρας. Ένας άνδρας που περπατά στο στρατόπεδο προσφύγων στο Μπίχατς, με φόντο έναν τοίχο στα χρώματα του ουράνιου τόξου και με μηνύματα για αγάπη, ελπίδα, χαρά και ειρήνη είναι μια εικόνα η οποία δείχνει την τραγική ειρωνεία.

Βηρυτός, Λίβανος: Με τη σημαία της ψηλά

Τα κόμματα του Λιβάνου συμφώνησαν στον ορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών, Μοχάμαντ Σαφάντι, ως επόμενου πρωθυπουργού της χώρας. Από τις 17 Οκτωβρίου έχει προκληθεί ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων, έπειτα από την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους, που μεγάλωσε τη δυσαρέσκεια για τη συνολική κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί. Μια διαδηλώτρια δείχνει αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους, έχοντας ψηλά της σημαία που κρατά.

Λωρίδα της Γάζας: Ένα τρομακτικό και φονικό… πυροτέχνημα

Μια νέα κλιμάκωση της έντασης, η οποία δεν φαίνεται προς το παρόν να καταλαγιάζει, έρχεται να απασχολήσει τους κατοίκους στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πλήττουν στόχους της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, με την εύθραυστη εκεχειρία να τίθεται εκ νέου σε αμφιβολία. Από την άλλη πλευρά εκτοξεύονται ρουκέτες, οι οποίες στη διάρκεια της νύχτας μπορεί να μοιάζουν με πυροτεχνήματα, αλλά μόνο φόβο -και ενίοτε θάνατο- προκαλούν.

Χονγκ Κονγκ: Η βία στο αποκορύφωμα και η περιοχή στα πρόθυρα πλήρους κατάρρευσης

Οι κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται, την ώρα που η βία χτυπάει… κόκκινο. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών αναφέρουν ότι η περιοχή βρίσκεται στα «πρόθυρα πλήρους κατάρρευσης». Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν και δύο από τα χειρότερα επεισόδια βίας που έχουν σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στην πρώην βρετανική αποικία, όταν η Αστυνομία πυροβόλησε διαδηλωτή από μικρή απόσταση, ενώ ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα περιέλουσε με βενζίνη και πυρπόλησε έναν άλλον.

Σαντιάγκο, Χιλή: Σε θέση μάχης και με «ασπίδα» ό,τι βρεθεί πρόχειρο

Οι ογκώδεις διαμαρτυρίες στους δρόμους της Χιλής κατά της πολιτικής της κυβέρνησης συνεχίζονται. Ο πρόεδρος της Γερουσίας, Χάιμε Κιντάνα, ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί τον Απρίλιο του 2020 δημοψήφισμα για να εγκριθεί από τους πολίτες η αναθεώρηση του Συντάγματος, κάτι με το οποίο η πολιτική ηγεσία προσβλέπει ότι η έκρυθμη κατάσταση θα καταλαγιάσει.

Ωστόσο, ο κόσμος που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει, με τα επεισόδια να συμπληρώσουν πλέον έναν μήνα «ζωής». Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη λατινοαμερικάνικη χώρα, με τους διαδηλωτές να βρίσκουν ό,τι υπάρχει μπροστά τους και να το χρησιμοποιούν ως ασπίδα στις μάχες τους με την Αστυνομία.

Λα Παζ, Βολιβία: Στο πλευρό του Έβο Μοράλες… παραδοσιακά

Η Βολιβία βιώνει τις πιο βίαιες ταραχές της εδώ και δεκαετίες, τη στιγμή που η πολιτική κρίση στη χώρα δεν φαίνεται πως θα «σβήσει» σύντομα. Ο Έβο Μοράλες δεν βρίσκεται πλέον εντός συνόρων, αλλά στο Μεξικό όπου βρήκε άσυλο, όμως οι υποστηρικτές του δεν υποχωρούν. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα μιας γυναίκας στη Λα Παζ, η οποία βγήκε στους δρόμους με παραδοσιακή τοπική ενδυμασία για να διαμαρτυρηθεί όσον αφορά τον τρόπο που «έσπρωξαν» τον πρώην πρόεδρο μακριά από την εξουσία.

Μιλγουόκι, ΗΠΑ: Ο Αντετοκούνμπο… κατασπάραξε τους «ταύρους»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εντυπωσιακός για ακόμη ένα παιχνίδι στο NBA, κάτι που πλέον δεν αποτελεί έκπληξη. Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς τελείωσε το παιχνίδι με 38 πόντους και 15 ριμπάουντ, με μια γεμάτη στατιστική, για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη με 124-115 κόντρα στους Σικάγο Μπουλς. Σε μια από τις γνωστές του επελάσεις στο αντίπαλο καλάθι, κάρφωσε με δύναμη, δείχνοντας με πόσο πάθος… κατασπάραξε τους «ταύρους».

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Το πάθος «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπο του Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο ATP Finals. Ο Έλληνας τενίστας πέρασε στην τετράδα, με εντυπωσιακά παιχνίδια κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους και ο τρόπος που βγαίνει στο κορτ, όντας γεμάτος αυτοσυγκέντρωση και πάθος, δείχνει πως έχει πολλά ακόμη να πετύχει τα επόμενα χρόνια.