Έως ότου ολοκληρωθεί η προεδρική θητεία του Βλαντίμιρ Πούτιν υπάρχει πολύς χρόνος και επομένως στο Κρεμλίνο κανείς δεν σκέφτεται για τον πιθανό διάδοχο του, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ

«Έως τις προεδρικές εκλογές είμαστε ακόμη μακριά, βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο του προεδρικού κύκλου. Επομένως αυτή τη στιγμή κανείς δεν σκέφτεται γι’ αυτό ( τον πιθανό διάδοχο), αυτή τη στιγμή όλοι εργάζονται εντατικά», δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας την άποψη που είχε εκφράσει ο τηλεπαρουσιαστής Ντμίτρι Κισιλιόφ, σύμφωνα με την οποία ο Πούτιν τάχα ασχολείται διαρκώς με το να αναζητεί τον διάδοχο του.

Ο Κισιλιόφ διατύπωσε αυτή την άποψη στις 23 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με φοιτητές της σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της «απευθείας γραμμής» (ετήσια συνέντευξη που δίνει) το 2018 είχε πει ότι « πάντα σκέφτεται για την προετοιμασία του διαδόχου του». « Διάδοχος με την κλασική έννοια δεν υπάρχει, θα τον ορίσει ο ρωσικός λαός, ο ψηφοφόρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» είχε δηλώσει τότε ο Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε πει επίσης ότι στην Ρωσία μεγάλωσε μια νέα γενιά μάνατζερ, υπεύθυνων ανθρώπων, οι οποίοι θα είναι σε θέση να αναλάβουν την ευθύνη για την χώρα.

Η θητεία του προέδρου Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη στην προεδρία το 2018, λήγει το 2024.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.