Έχουν και οι γοργόνες τις «κακές» τους μέρες. Κάτω από τις εντυπωσιακές ουρές τους και τα φτιαγμένα από κοχύλια μπικίνι, οι πραγματικές «γοργόνες» του Weeki Wachee Springs στη Φλόριντα των ΗΠΑ δεν διαφέρουν πολύ από τις συνηθισμένες γυναίκες.

Φορούν χοντρά νάιλον καλσόν κάτω από τη στολή τους για να κρύψουν «παχάκια» που δεν ταιριάζουν σε γοργόνα- αλλά υπάρχουν στη γυναίκα- και μοιράζονται μυστικά για… υποβρύχιο μακιγιάζ που διαρκεί.

Επίσης, αφήνουν οριστικά πίσω τους τη σεμνότητα. «Δεν μπορείς να είσαι ντροπαλή εδώ, είμαστε σαν οικογένεια», δήλωσε μία από τις «γοργόνες» στους New York Times.

Η κάθε μία έχει τον δικό της τρόπο να μακιγιάρεται αλλά όλες μοιράζονται μυστικά για στιλ που αντέχει στο νερό. Κάποιες φορούν διχτυωτό καλσόν στο πρόσωπο για να δημιουργήσουν εικόνα σαν λέπια και άλλες βάφουν με μοβ και πράσινη μεταλλική σκιά τους κροτάφους τους για να έχουν πιο… ψαρίσιο λουκ.

Το βασικό είναι ό,τι κι αν βάζουν να παραμένει στη θέση του καθώς κολυμπούν στην πισίνα.

Το Weeki Wachee άρχισε σαν ένα φυσικό «σιντριβάνι», μια φυσική «λίμνη» με βάθος σχεδόν 35,5 μέτρα, που τροφοδοτεί τον ομώνυμο ποταμό.

Το 1947, ο επιχειρηματίας Newtown Perry μετέτρεψε την περιοχή σε πάρκο, έχτισε ένα μικρό θέατρο στην άκρη της «λίμνης» και την εξόπλισε με συσκευές παροχής αέρα ώστε να μπορούν να κολυμπούν όσο πιο φυσικά γίνεται οι γοργόνες του. Εκείνος προσέλαβε και νεαρά κορίτσια για να κολυμπούν κάτω από την επιφάνεια του νερού, διδάσκοντάς τα και μερικά βασικά της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Οι επιδείξεις τους έκαναν το μέρος διάσημο και το 1959 αγοράστηκε από την American Broadcasting Company.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύρια επισκέπτες περνούσαν από το Weeki Wachee κάθε χρόνο.

Αλλά όταν άρχισε η αυτοκρατορία του Disney, η μοίρα του Weeki Wachee άλλαξε καθώς οι επισκέπτες προτιμούσαν το μεγάλο θεματικό πάρκο σε σχέση με το σόου με γοργόνες.

Το 2008 το Weeki Wachee έφτασε κοντά στο λουκέτο και τελικά έγινε δωρεά στην πολιτεία της Φλόριντα και μετατράπηκε σε Weeki Wachee Springs State Park.