Οι 9 θεωρίες συνωμοσίας με μεγάλη απήχηση

«Κρυφές» δραστηριότητες που «κερδίζουν» οπαδούς


ΚΟΣΜΟΣ
22:42
18/05/2013
Οι 9 θεωρίες συνωμοσίας με μεγάλη απήχηση
15
loading

Ανεξάρτητα από τα κινητήρα τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Μάλιστα το φαινόμενο φαίνεται πως γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Διαβάστε 9 από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας στην Αμερική και όχι μόνο…

Υποτίθεται πως η CIA ίδρυσε το Facebook

H θεωρία έχει ως εξής: η αμερικάνικη Εταιρεία Προωθημένων Συστημάτων Αμύνης (DARPA) χρηματοδότησε τη δημιουργία του Facebook, προκειμένου να συγκεντρώσει «όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον κάθε πολίτη για εύκολη χρήση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως (και μη περιοριστικά) πληροφορίες για τη δραστηριότητα του χρήστη στο ίντερνετ, ιστορικό αγορών μέσω πιστωτικής κάρτας, αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, μίσθωση αυτοκινήτων, ιατρικό ιστορικό, εκπαιδευτικά πιστοποιητικά, άδειες οδήγησης, λογαριασμούς, επιστροφές φόρων και άλλες πληροφορίες».

Στην πραγματικότητα, ούτε η CIA ούτε η DARPA χρηματοδότησαν το Facebook. Μπορεί η CIA να παρακολουθεί το Facebook, αλλά στην ουσία απλά συλλέγει τα δεδομένα που οι χρήστες δημοσιεύουν από μόνοι τους.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες υποτίθεται πως εμποδίζουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Αν πιστέψουμε την ιδέα, πολλές πετρελαϊκές εταιρείες, εταιρείες φυσικού αερίου, μέχρι και η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση, όλοι βάζουν διαρκώς εμπόδια στο δρόμο της μαζικής παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Αυτό στηρίζεται στην υποτιθέμενη προσπάθεια να παραμείνει ο κόσμος εξαρτημένος από το πετρέλαιο, προκειμένου να μην καταστραφούν οι ενδιαφερόμενες βιομηχανίες.

Ο αμερικανικός στρατός υποτίθεται ότι μπορεί να κάνει τα πολεμικά πλοία αόρατα

Πρόκειται περί μιας κλασικής θεωρίας τεχνολογικής συνωμοσίας· το «πείραμα της Φιλαδέλφεια» ήταν μια υποτιθέμενη προσπάθεια να καταστεί αόρατο το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Με τη χρήση τεχνολογίας αντι-μαγνητικών πεδίων, το πλοίο USS Elridge υποτίθεται πως εξαφανίστηκε (και κάποιοι είπαν πως αντικαταστάθηκε από μια «πρασινωπή ομίχλη»).

Έχει ανακαλυφθεί ο έλεγχος του νου και το ταξίδι στο χρόνο

Το πρόγραμμα Μοντώκ (Montauk Project) ήταν μάλλον συνέχεια του προαναφερθέντος «πειράματος της Φιλαδέλφεια». Η αμερικανική κυβέρνηση υποτίθεται πως εκπαίδευσε μέντιουμ με ψυχικές δυνάμεις και ανέπτυξε εφαρμογές που θα μπορούσαν να ελέγξουν τον ανθρώπινο νου και άλλες που θα καθιστούσαν το ταξίδι στο χρόνο εφικτό.

Είναι γεγονός πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ πειραματίστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα με τεχνικές ελέγχου του νου κατά τη δεκαετία του ’70, στο πλαίσιο του προγράμματος MKUltra, αλλά απέτυχε.

Η ΙΒΜ υποτίθεται πως «έκλεψε» κατά την αναμέτρηση σκάκι του Γκάρι Κασπάροβ ενάντια στον υπολογιστή

Υπάρχει μια θεωρία που ισχυρίζεται πως όταν ο υπερυπολογιστής της ΙΒΜ, ο Deep Blue, αντιμετώπισε τον πρωταθλητή στο σκάκι Γκάρι Κασπάροβ το Μάιο του 1997, η ΙΒΜ δεν έπαιξε τίμια, έτσι ώστε να νικήσει και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Η θεωρία αναλύεται σε βάθος στο ντοκιμαντέρ «Τέλος παιχνιδιού: ο Κασπάροβ και η Μηχανή» (Game Over: Kasparov and the Machine).

H ψηφιακή σας τηλεόραση είναι υποτιθέμενα «καλωδιωμένη», καταγράφοντας εικόνα και ήχο

Αν ανησυχείτε για φαινόμενα «Μεγάλου Αδερφού», καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στην... τηλεόρασή σας. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως έχουν βρει κάμερες και μικρόφωνα μέσα στις τηλεοράσεις τους και αποδίδουν τα ευρήματα αυτά στις κυβερνήσεις που θέλουν να κατασκοπεύουν τους πολίτες.

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει πως οι ψηφιακές τηλεοράσεις φέρουν συσκευές που χρησιμοποιούνται για έλεγχο του νου και αθέμιτες παρασυνειδησιακές διαφημίσεις.

Όπου κι αν βρίσκεται η αλήθεια, είναι γεγονός πως η Google, η Verizon, η Microsoft και η Comcast έχουν υποβάλει αίτηση για να επιτραπεί η παρακολούθηση διαφόρων θεατών.

Η ενέργεια είναι δωρεάν

Υπάρχουν πολλοί που δεν θα διστάσουν να σας πουν ότι (θεωρητικές) τεχνολογίες σαν την ψυχρή σύντηξη και τα αεροκίνητα αυτοκίνητα είναι όχι μόνο εφικτά, αλλά και πρακτικά. Υποτίθεται πως εταιρείες παραγωγής ενέργειας και κυβερνήσεις προσπαθούν να εμποδίσουν τη διάδοση των τεχνολογιών αυτών.

Πάντως, η ψυχρή σύντηξη μελετήθηκε και... απορρίφθηκε.

Μπορείτε να φτιάξετε μια αεικίνητη μηχανή με μαγνήτες

Είναι μια γοητευτική ιδέα: Οι μαγνήτες χάνουν την ισχύ τους πολύ, πολύ αργά. Οπότε γιατί να μην τους τοποθετήσετε με τρόπο ώστε να κινούν ένα γρανάζι για όσο καιρό διαρκέσει η ισχύ του μαγνήτη (δηλαδή, σαν να λέμε, για πάντα);

Δυστυχώς, οι αεικίνητες μηχανές αψηφούν τους βασικούς νόμους της φυσικής (είναι όπως το γεύμα – ποτέ δεν είναι δωρεάν!), πράγμα που εξηγεί γιατί ποτέ κανείς δεν κατασκεύασε έναν κινητήρα με μαγνήτες.

Υποτίθεται πως η Microsoft έχει κρύψει αντισημιτικά μηνύματα στη γραμματοσειρά Wingdings.

Θυμάστε εκείνες τις περίεργες γραμματοσειρές του Word, Wingdings και Webdings, που ουσιαστικά αποτελούνται από σύμβολα; Κάποιοι θεωρούν πως περιέχουν κρυφά αντισημιτικά μηνύματα, που αναφέρονται στην επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001.

Αν γράψετε, χρησιμοποιώντας οποιανδήποτε γραμματοσειρά από αυτές τις δύο, «NYC» (Νέα Υόρκη) θα έχετε μπροστά σας τα αποτελέσματα στην πάνω γραμμή. Αν γράψετε «Q33NYC» (όπου Q33 ο υποτιθέμενος αριθμός πτήσεως ενός από τα αεροπλάνα), θα έχετε ένα αεροπλάνο που πετά προς δύο πύργους.

Πρόκειται περί ατυχούς σύμπτωσης: η Microsoft δήλωσε πως τα σύμβολα αντιστοιχίστηκαν με τυχαίο τρόπο στα πλήκτρα του υπολογιστή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar melina

  ΜΜΕ=Μέσα Μαζικού Ελέγχου

 2. avatar nikman1972

  Η μεγαλύτερη συνωμότρια είναι η Χουρέμ!!
  Λευτεριά στον Πάργαλη!!

 3. avatar Bollock

  Ο ελεγχος του νου ρε έχει ανακαλυφθει χρόνια τώρα.
  Δειτε τη βουλη και θα καταλαβετε!

 4. avatar Bobos

  Για να υπαρξει συνομωσια πρεπει ο ανθρωπος να βαλει οοοοολο τον εγωισμο του στην ακρη και να συμφωνησει με αλλους ανθρωπους, πραγμα αδυνατο!!!

 5. avatar traxanoplagias

  Όπου υπάρχει καπνός,υπάρχει και φωτιά .

 6. avatar Argyris

  Τι σχέση έχουν τα πρώτα δύο με τα υπόλοιπα δεν μπορώ να καταλάβω.

 7. avatar franklin

  ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ !!!!!

 8. avatar Βασίλειος ο Β’

  Ο έλεγχος του νου υπάρχει και λέγεται τηλεόραση.Για αυτό και εγώ την πέταξα από το παράθυρο.

 9. avatar eltassos

  σε ολους τους διαγωνισμουσ γιουροβιζιον παντα βγαινει πρωτη η ελλαδα αλλα οι σιωνιστες καναλαρχες τησ υφηλιου
  μονταρουν την εκπομπη πλαστογραφοντας εικονες τραγουδια ψηφοφοριες, μη σου πω οτι ειναι πλεημπακ στημενα σε στουντιο τρεισ μερες πριν,...κλπ και διαδιδουν οτι νικητης ειναι αλλη χωρα, και χαντακβνουν την ελλαδα.
  Το ιδιο και με το τσαμπιονσ ληγκ που κανονικα το εχει παρει ο παναθηναικοσ τα ϝʹ τελευταια χρονια, το ιδιο με τουσ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ αγωνες που οι ελληνες εχουν ολα τα παγκοσμια ρεκορ και τα πιο πολλα μεταλλια απο ολους καθε φορα.
  Οι ελληνεσ εχουμε κανει εξη διαγαλαξιακα ταξειδια και τσιμουδια οι αμερικανοι με τουσ κουβαδο-ντενεκεδεσ που στελνουν στο φεγγαρι...(καλα αυτα τα διαστημικα τα αμερικανικα ουτε πινακιδεσ δεν εχουν και ανασφαλιστα, εντελωσ παρανομοι)
  Ποτε θα ξυπνησουν οι πολιτικοι να τα διεκδικησουμε δημοσιωσ?....οχι αλλο οβραιο στο γυαλι

 10. avatar Demius

  Η Peugeot θα βγάλει στη παραγωγή ένα αυτοκίνητο που θα λειτουργεί με αέρα και βενζίνη, hybrid air θα λέγεται και θα βγει μέσα στο 13

 11. avatar pavlos79

  η ψυχρη συντηξη ειναι ηδη σε εφαρμογη απο εμπορικη εταιρεια... hellooo!

  1. avatar Nik Pat

   ΠΕΣ ΤΑΑΑ.ΕΠΊΣΗΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΌ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΓΙΑΤΊ ΠΆΛΙ ΘΈΛΕΙΣ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΞΑΦΝΙΚΆ ΤΗΝ ΝΈΑ ΥΌΡΚΗ ΝΑ ΒΆΛΟΥΝ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΤΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΊΖΑ .ΞΈΡΩ ΠΥΡΗΝΙΚΟΊ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΉΡΕΣ ΠΆΛΙ ΣΏΣΑΜΕ ΤΗΝ ΦΎΣΗ.ΠΙΟ ΠΟΛΛΆ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ , ΆΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΊΝΟ ΤΟΝ ΩΡΑΊΟ ΉΧΟ ΤΟΥ ΜΟΤΈΡ .ΤΊΠΟΤΑ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΌΝΟ ΜΉΠΩΣ ΑΚΟΎΣΑΤΕ HALLOOOO?

   1. avatar StDumas

    Το Ηδρογονο παραγει υδρατμους το οποιο ειναι συμφωνα με νεες μελετες χειροτερο αεριο του θερμοκηπιου απο το CO2 χωρια που προκαλει ασφηκτικη ατμμοσφαιρα.

 12. avatar Gina

  κι ομως ολα ειναι αληθεια και αλλα πολλα που δεν αναφερονται εδω

  1. avatar εχε – harry

   Τωρα σοβαρα το λες αυτο? Μαλλον κανεις χιουμορ, δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως. Εκτος και αν εισαι ψεκασμενο χρυσαυγουλο, που τα πιστευει ολα γιατι του λειπει ο εγκεφαλος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει